Hver femte hører podcast hver uge: Nu får Danmark en podcast-hitliste

Det danske radiomarked er på vej med en ugentlig liste over de mest downloadede og streamede podcasts fra næste måned.

Joachim Brandt-Møller står bag podcasten ’2 procent tilbage’, hvor han jagter svaret på, hvorfor din smartphone kun holder strøm i en dag. I juni vil det vise sig om den er kommet på listen - og hvilke andre podcast, befolkningen lytter til (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Hvad går flest rundt med i ørerne, når de streamer og downloader podcast i Danmark?

Det har der hidtil ikke været et samlet overblik over, men det kommer der fra den 3. juni i år.

Efter lang tids forberedelse er det danske radiomarked – og det vil sige DR, Radio24Syv, Bauer Media og Danske Medier – i fællesskab klar til at lancere Dansk Podcast Index. Det er en samlet national målestandard og en oversigt over det danske podcast-landskab netop nu.

Ifølge Gallup Lokalradio Index er det i dag 21 procent af danskerne, der hører podcast hver uge. Men hvad folk har som deres absolutte podcast-favoritter, har der hidtil ikke været lavet toplister over. Det kommer der fremover hver torsdag, hvor der bliver gjort status over den forgangne uge.

Et samlet overblik

I første omgang vil Podcastindex.dk vise, hvilke podcastserier, der er mest hentet.

- Det er meget spændende langt om længe at kunne præsentere branchens samlede løsning. Gennem flere år er podcast-markedet vokset, og der har været stigende interesse for at kunne præsentere et samlet overblik over de mest downloadede og streamede podcasts i Danmark. Dansk Podcast Index er åben for alle, der ønsker at deltage, og parterne bag er enige om hurtigst muligt at kigge på muligheder for at udvide indholdet af Dansk Podcast Index, siger Marianne Bugge Zederkof, der er direktør i Danske Medier Research. Her fungerer man som sekretariat for Dansk Podcast Index.

Marianne Bugge Zederkof fortsætter:

- Uanset om man er kommerciel eller en public service-station, har det en værdi at kunne præsentere markedet for en opgørelse over den generelle udbredelse og interesse for danske podcasts. Listen bliver et værdifuldt værktøj, der skaber indsigt i denne underbelyste del af audioforbruget, siger hun.

Det første overblik vil efter planen kunne ses på www.podcastindex.dk fra begyndelsen af juni.

Facebook
Twitter