Hvilken rolle spiller DR Drama? DR inviterer til dialog på Folkemødet

DR er vært for et af sine ’DR Deler’-arrangementer torsdag den 16. juni på Folkemødet på Bornholm. Her handler det om DR Drama, DR’s nye fiktionsstrategi og nogle af de kommende serier.

Se eksempler på DR-dramaserier gennem årene i videoen her.

Det er blevet til en lang række dramaserier fra DR gennem årene: ’Forbrydelsen’, ’Når støvet har lagt sig’, ’Borgen’, ’Arvingerne’ og ’Ulven kommer’ er blot nogle af titlerne – og flere er på vej.

Men hvilken rolle spiller DR Drama – og hvad skal DR Drama kunne? Det bliver der mulighed for at høre mere om og komme i dialog med blandt andre DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn og DR’s fiktionschef Henriette Marienlund på Folkemødet på Bornholm.

Torsdag den 16. juni fra klokken 13.45 til 14.45 er DR vært for et af sine ’DR Deler’-arrangementer på DR Scenen ved Indermolen på Allinge Havn, og her er overskriften netop ’Hvilken rolle spiller DR Drama?’

Johannes Langkilde fra DR Nyheder er vært på scenen, hvor DR i løbet af arrangementet sætter ord på, hvad tankerne er bag DR Drama og deler ud af visioner og erfaringer på området. Derudover vil mikrofonen være åben for spørgsmål fra publikum.

Ved arrangementet byder DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn velkommen og sætter rammen, og derefter fortæller DR’s fiktionschef Henriette Marienlund mere om den fiktionsstrategi, som DR netop har præsenteret. Af fiktionsstrategien fremgår det blandt andet, at DR Drama fremover vil satse på de nye store samlende serier, en ny tradition omkring påskeserier, julekalendere samt den nye genre off-beat-fiktion.

Henriette Marienlund løfter samtidig lidt af sløret for, hvad seerne kan vente på dramafronten i DR i den kommende tid.

’Borgen’ og ’Carmen Curlers’

Med på DR Scenen er også manuskriptforfatter Adam Price, der blandt andet fortæller om dramaserien ’Borgen’, som lige nu bliver vist i over 190 lande verden over. Adam Price har tidligere også været hovedforfatter på DR’s dramaserie ’Herrens Veje’, ligesom han var forfatter og med til at få ideen til ’Nikolaj og Julie’, som i sin tid fik en af de prestigefulde Emmy-statuetter i New York for ’Bedste internationale drama’.

  • Morten Hee Andersen spillede August i DR's dramaserie' Herrens Veje', som Adam Price var hovedforfatter på. Ved Folkemødet på Bornholm er der mulighed for at møde dem begge - og DR's generaldirektør og fiktionschef - på DR Scenen. (Foto: © Tine Harden)
  • DR's fiktionschef Henriette Marienlund, DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn, 'Borgen's hovedforfatter Adam Price og skuespilleren Morten Hee Andersen, der blandt andet medvirker i DR's kommende dramaserie 'Carmen Curlers', er i panelet. (Foto: © (C) DR)
1 / 2

Én af de næste store dramasatsninger fra DR er serien ’Carmen Curlers’, der har premiere til efteråret. Den kan de fremmødte også stifte bekendtskab med under Folkemødet, hvor skuespilleren Morten Hee Andersen ligeledes sidder i panelet på DR Scenen.

Serien ’Carmen Curlers’ er inspireret af et af danmarkshistoriens store industrieventyr, og den sætter fokus på iværksætteri og kvindernes frigørelse op igennem 60'erne. I serien spiller Morten Hee Andersen den karismatiske entreprenør Axel, som sammen med den handlekraftige husmor, Birthe (spillet af Maria Rossing), driver curler-eventyret fra at være en tomandsforretning i Axels kælder til at blive en dynamisk døgnåben fabrik med 3500 ansatte.

Morten Hee Andersen har tidligere også haft en af hovedrollerne i dramaserien ’Herrens Veje’ og spillet med i DR’s dramaserie ’Fred til lands’. Og det er nogle af disse erfaringer, han deler fra DR Scenen.

Alle er velkomne til at følge arrangementet i Allinge torsdag den 16. juni, ligesom det også bliver filmet og efterfølgende lagt ud, så alle kan se det på dr.dk/møddr.