I år sætter Danmarks Indsamling ind mod ekstrem fattigdom

Værtsparret Lise Rønne og Ulla Essendrop styrer slagets gang fra Tivolis Koncertsal, når Danmarks Indsamling for 10. gang kulminerer i et kæmpe tv-show på DR1 lørdag den 6. februar.

  • Værter i år bliver Lise Rønne og Ulla Essendrop (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • I forbindelse med årets indsamling har DR Ultra blandt andet ledt efter danske børn, der vil tage familien med ud på en rejse til nogle af de projekter, der har fået støtte fra Danmark Indsamling. (Foto: Jonatan Jerichow © Type 2)
1 / 2

Børnedødelighed, borgerkrig og en tilværelse på flugt. Manglende adgang til drikkevand, lægehjælp og skoler. Danmarks Indsamling 2016 sætter ind mod ekstrem fattigdom. Den slags fattigdom som fører til sult, sygdom og fejlernæring for millioner af familier, der lever i verdens mest udsatte områder.

Værtsparret Lise Rønne og Ulla Essendrop styrer slagets gang fra Tivolis Koncertsal, når Danmarks Indsamling for 10. gang kulminerer i et kæmpe tv-show på DR1 lørdag den 6. februar.

Fattigdom fører til sult, sygdom og fejlernæring. Fattigdom udelukker mennesker fra fællesskaber og begrænser muligheden for at skabe udvikling – for den enkelte og hele samfund. Netop derfor er bekæmpelse af fattigdom i fokus, når Danmarks Indsamling i 2016 løber af stablen for 10. år i træk. På verdensplan lever 836 millioner mennesker i ekstrem fattigdom. Og det har enorme konsekvenser.

Når vi sætter ind mod fattigdom, bekæmper vi den helt grundlæggende årsag til mange af de andre problemer, verden slås med - sult, sygdomme, konflikter og flygtningekriser.

”Ansigtet på ekstrem fattigdom er familier, som må klare sig uden adgang til helt basale ting som rent drikkevand, lægehjælp og skoler, som vi andre tager for givet. Uden hjælp risikerer disse befolkningsgrupper at blive fastholdt i kronisk fattigdom og uden mulighed for skabe en værdig tilværelse og en fremtid. Det sætter vi ind overfor med årets Danmarks Indsamling”, siger Karin Aaen, der er talsmand for Danmarks Indsamling og kommunikationschef i UNICEF Danmark.

Hun fortsætter:

”Når vi sætter ind mod fattigdom, bekæmper vi den helt grundlæggende årsag til mange af de andre problemer, verden slås med - sult, sygdomme, konflikter og flygtningekriser. Med alle de voldsomme ting, der sker omkring os lige nu, kan man godt få det indtryk, at verden er helt af lave. Men vi ved, at netop ved at bekæmpe den ekstreme fattigdom, som præger tilværelsen for millioner af familier i verdens mest udsatte områder, kan vi skabe varige forbedringer, der både giver familierne en fair chance for at skabe sig selv en bedre fremtid, og er med til at sikre mere fred og økonomisk stabilitet”, siger Karin Aaen.

Frem mod den 6. februar samler Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR – sammen med danskerne – ind til 12 konkrete projekter mod fattigdom. Projekter, som blandt andet skal sikre adgang til rent drikkevand i Zambia, give mulighed for behandling af hiv/aids til den fattigste del af befolkningen i DR Congo og forbedre adgangen til mad i Laos’ udsatte bjergprovinser.

Nyt værtspar står i spidsen for 10 års-showet

Både tv, radio og net er med, når den 10. Danmarks Indsamling løber af stablen. P3, P4, Aftenshowet, Ramasjang og DR Ultra er blandt de DR-platforme, der i løbet af januar og første uge af februar fylder sendefladen med historier, auktioner og konkurrencer. Det hele kulminerer med et stort indsamlingsshow på DR1 lørdag den 6. februar 2016 kl. 19.00. Her styrer værtsparret Lise Rønne og Ulla Essendrop showet direkte fra Tivolis Koncertsal i København.

”De uoverkommelige udfordringer, som verdens indiskutabelt fattigste befolkningsgrupper står over for hver dag, får ofte kun opmærksomhed i medierne, når en humanitær katastrofe tydeliggør behovet for øjeblikkelig hjælp. For tiende gang i træk åbner Danmarks Indsamling et vindue til det vi kalder de ’stille katastrofer’, og DR ser frem til at rette opmærksomheden mod disse vigtige historier, der normalt ikke fylder meget i mediebilledet. Derudover vil vi meget gerne bygge oven på resultatet fra de første ni år, sammen med danskerne, som allerede har gjort en forskel for mere end syv millioner mennesker gennem årene”, siger DRs redaktør på ’Danmarks Indsamling’, Anders Thomsen.

Om Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FNs udviklingsmål.

I 2016 er det 10. gang, Danmarks Indsamling afholdes. Indsamlingen løber fra 1. januar og kulminerer med et tv-show på DR1 den 6. februar 2016. Siden den blev afholdt første gang i februar 2007, har danskerne bidraget med mere end 770 millioner kroner, og hjulpet mere end syv millioner mennesker til en bedre tilværelse. I 2015 samlede danskerne over 100 mio. kroner ind under temaet ’Mod uretfærdighed’.

Læs mere om Danmarks Indsamling 2016 på

www.danmarksindsamling.dk eller www.dr.dk/danmarksindsamling

Indsamlingen kan desuden følges på www.facebook.com/danmarksindsamling samt på øvrige sociale medier med #DKIndsamling og #Danmarksindsamling.

Facebook
Twitter