Inger Bach bliver hædret for over 40 års DR-arbejde

KLF, Kirke & Medier uddeler sit hæderslegat hvert andet år, og i år går det til DR’s mangeårige medarbejder og tidligere direktør Inger Bach, der roses for ’at være åben for en god dialog’ og for sit arbejde med DR’s etik.

Inger Bach får KLF’s Hæderslegat for ’at være åben for en god dialog’. (Foto: Henrik Lundahl Revshøi)

Inger Bach har prøvet lidt af hvert, siden hun gik ind ad døren i DR for første gang i 1980. Hun har været journalist, studievært og redaktionschef på DR Syd, hun har været chef for DR i Aarhus, direktør i DR Danmark, medlem af DR’s direktion, været DR’s første etikchef og er nu chefrådgiver på deltid i Etisk Sekretariat i DR.

Nu kan hun også føje ’hæderslegat-modtager’ på CV’et, for Inger Bach er blevet hædret med mediebrugerorganisationen KLF, Kirke & Mediers hæderslegat på 10.000 kroner. Hæderslegatet bliver uddelt hvert andet år.

Inger Bach får prisen, fordi hun i mange år, som det hedder, har prioriteret dialogen med mediebrugerne højt og for sit arbejde med medieetik.

Åben for en god dialog

- Inger Bach har gennem sit mangeårige virke i DR været en vigtig garant for, at dialog med brugere og god etik har været sat på dagsordenen hos DR. I et rum af gensidig respekt har vi oplevet, at Inger altid har været åben for en god dialog - både om strukturelle og etiske emner. Inger Bach har altid haft en god forståelse for vores tilgang til medierne generelt og DR specifikt og har i sin rolle som etikchef taget vores henvendelser alvorligt og givet os en god og seriøs sparring, siger Ole Sørensen, der er formand for KLF, Kirke & Medier.

Blandt de tidligere modtaget af KLF’s hæderslegat er blandt andre Anders Laugesen og Anders Agger fra DR og Ivar Brændgaard fra TV Midtvest.

Inger Bach, der er 68 år, trapper lige nu ned i tid, efter hun har været ansat i DR i over 40 år. Hun glæder sig over prisen fra KLF, Kirke & Medier.

- Her hvor jeg er ved at stoppe - og gør det inden for en overskuelig fremtid, bliver prisen også en anerkendelse af mange års arbejde i DR – og mange års samarbejde med KLF, Kirke & Medier. Ikke mindst da jeg var direktør i DR Danmark og blandt andet havde ansvaret for DR’s trosstof, oplevede jeg, at KLF bidrog med mange gode synspunkter og indspil, siger Inger Bach.

Gennem årene har Inger Bach både arbejdet i DR med base i Aabenraa, Aarhus og DR Byen.

Facebook
Twitter