International pris til DR’s børnefjernsyn i München

DR Ultra får en Prix Jeunesse for programserien ’Håndboldmissionen’. Det er den fjerde internationale pris til kanalen siden sidste forår.

I ’Håndboldmissionen’ gav DR Ultra 10 drenge fra Vejle en udfordring. På bare tre måneder skulle de gå fra at være komplet uduelige med en håndbold til at være et sammenspillet hold, som kunne tage kampen op mod et hold fra en af verdens bedste håndboldklubber, Flensburg-Handewitt (DR Ultra © Type 2)

I dette forår fylder DR’s B&U-afdeling 50 år, og onsdag aften sluttede fødselaren foråret af med at blive internationalt prisbelønnet. Det skete på Löwenbraukeller i München i Tyskland, hvor DR fik en Prix Jeunesse for programserien ’Håndboldmissionen’, der har været sendt på DR Ultra, og som modtog prisen i kategorien ’Bedste ikke-fiktion for 7-10-årige’. Ved Prix Jeunesse samles eksperter i børnefjernsyn fra hele verden, og ved den 28. festival, som har været holdt de seneste fem dage, har 550 børne-tv-skabere fra 65 lande mødtes og diskuteret, hvad der er godt og skidt inden for børnefjernsyn.

Det er fjerde gang siden sidste forår, at DR’s børneprogrammer får en international pris. I foråret 2017 fik DR en Emmy Kids Awards for ’Ultras Sorte Kageshow’, og i efteråret blev det både til en Prix Europa og en Nordic Kids Awards til fiktionsserien ’Klassen’. Derudover modtog ’Klassen’ også TV-Prisen i Danmark tidligere i år for at være ’Bedste børneprogram’.Skulle lære alt på tre måneder I ’Håndboldmissionen’ gav DR Ultra 10 drenge fra Vejle en udfordring. På bare tre måneder skulle de gå fra at være komplet uduelige med en håndbold til at være et sammenspillet hold, som kunne tage kampen op mod et hold fra en af verdens bedste håndboldklubber, Flensburg-Handewitt. Deres træner er den tidligere landsholdsstjerne i håndbold, Jesper Jensen, som også var DR Sportens ekspertkommentator under sidste år VM-slutrunde i herrehåndbold. Undervejs mødte de 10 modige håndboldspillere modstandere bestående af bedstemødre, udviklingshæmmede og pigehold. De var også på teambuilding-ture, til Champions League-kampe og mødte håndboldspilleren Mikkel Hansen. I løbet af de tre måneder blev drengene udfordret, de havde det sjovt og blev nære venner, ligesom de ikke mindst lærte at spille håndbold.

"Vi er stolte af igen at få en pris, som viser at DR Ultra laver indhold til børn i verdensklasse. Vi er imponerede over det resultat, B&U formår at opnå. ’Håndboldmissionen’ har været relevant for mange danske børn, da vi udgav det, og i aften er det en fremragende fornemmelse at se professionelle fra hele verden stemme i kor med de danske børn", siger Jonas Kryger, der er redaktør på DR Ultra.Voksede individuelt Tilrettelægger Rasmus Mandsberg fra B&U i Aarhus glæder sig selvsagt også: ”’Håndboldmissionen’ har været et at de mest meningsfulde programmer, jeg har lavet. Det har omdrejningspunkt i sport, men handler i endnu højere grad om viljestyrke, venskab og samarbejde. Og det har været fantastisk at se de 10 drenge vokse individuelt og som hold i processen,” siger han.

Priserne ved Prix Jeunesse blev uddelt i seks kategorier, og i alt 400 børne- og ungdomsprogrammer fra over 60 lande har deltaget i konkurrencen, som har været holdt siden 1964. Det er Bayerischer Rundfunk og Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF), der står bag – i samarbejde med blandt andre European Broadcasting Union, München Kommune og delstaten Bayern.

Tre andre programmer fra DR – nemlig ’Mikromakkerne’, ’Børnene fra Silkevejen’ og ’Hassan og ramadanen’ – var også med i opløbet om priser - uden dog at få en Prix Jeunesse. De nominerede kom fra hele verden, for eksempel Japan, USA, Australien, Argentina, Cuba, Ægypten, Irak, Iran, Indien, Colombia, Sverige, Norge og Storbritannien.