Jakob Fauerby bliver ny vært på ’Fællessang’

’Fællessang’ vender tilbage til skærmen i et nyt format. Katrine Muff og Jakob Fauerby er værter, og de inviterer store danske artister og et syngende publikum indenfor, når DR atter samler danskerne til at synge sammen.

Jakob Fauerby og Katrine Muff er værter i den nye sæson af Fællessang. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)

Seerne kan trygt finde sangbøgerne frem fra hylden og begynde at varme stemmen op. Fredag den 22. april vender ’Fællessang’ tilbage på DR1 og DRTV.

Jakob Fauerby er ny vært og han gør Katrine Muff selskab, som atter er at finde bag klaveret, når de nye programmer ruller over skærmen.

Jakob Fauerby og familien har siddet trofast foran skærmen til de tidligere runder af ’Fællessang’. Han glæder sig over, at han nu får lov til at dele sin kærlighed til den danske sangskat med seerne.

- ’Fællessang’ har mindet os om, hvor vigtige fællesskaber er for os mennesker. Det at have en fælles referenceramme, der er gennemgående for alle i befolkningen, er helt unikt. Jeg har en stor kærlighed til Højskolesangbogen og til alt, der samler os på tværs af generationer og landsdele, og jeg glæder mig til, at vi skal synge sammen i fællesskab, siger han.

Jakob Fauerby har ellers travlt med at opsætte et satireshow med gruppen Platt-form, der skal køre i Tivolis Glassal til september. Men jobbet som vært på ’Fællessang’ var et tilbud, han ikke kunne sige nej til, og han kan ikke vente med at komme i gang.

- Jeg er meget stolt over, at jeg skal være vært på ’Fællessang’. Det er lidt et drømmejob, som jeg ikke vidste, det var muligt at få. Jeg synes, at ’Fællessang’ har det bedste fra alle verdener, og jeg er faktisk en lille smule nervøs, fordi det betyder så meget for mig, fortæller han.

Hovedgæster og syngende livepublikum

’Fællessang’ vender tilbage i et genkendeligt format, men der bliver større fokus på artisterne. Erik Struve Hansen er programansvarlig chef hos DR Bred Kultur & Fakta, og han glæder sig til at vise seerne de nye tiltag.

- Programmerne har vist, at der er mange danskere, som nyder at synge sammen. Denne gang åbner vi formatet. Vi tager det ud af stuen og ind i et studie, hvor Katrine og Jakob inviterer et syngende publikum med. Som noget nyt er der inviteret artister i studiet, som har leveret flere sange til den danske sangskat – og i enkelte programmer vil de synge ind i et bestemt tema, forklarer han.

’Fællessang’ sender i denne omgang otte programmer, og det hele bliver afsluttet med en specialudgave sankthansaften.

Katrine Muff og Jakob Fauerby inviterer hele landet med til en hyldest af de danske artister og den danske musikhistorie. Fra studiet stiller værterne om til forskellige steder i Danmark, hvor artister og kor danskere står klar til at bidrage med musikalske indslag.

- Jeg synes, at det giver rigtig god mening, at vi stadig samler danskerne til ’Fællessang’. Den glæde og det særlige fællesskab, som vi tidligere har set, at programmerne giver, synes jeg kun, at vi skal fortsætte med at skabe. Danskerne kan godt lide at synge, og til ’Fællessang’ samles vi om de fantastiske danske sange, som vi kender og elsker, siger Erik Struve Hansen.

Varme, sangglæde og en masse god energi

Johannes Langkilde, som tidligere har dannet værtspar med Katrine Muff, har ikke haft mulighed for at være med i ’Fællessang’ denne omgang. I disse dage er ekstra tryk på i DR Nyheder, og her har man brug for hans kompetencer.

Erik Struve Hansen er glad for, at det er Jakob Fauerby, der nu skal dele værtsrollen med Katrine Muff. Han oplever, at Jakob Fauerby har en ufortyndet begejstring for ’Fællessang’, og han er sikker på, at han kommer til at bidrage med masser af varme, sangglæde og god energi.

Og den nye vært selv er også begejstret for, at han skal være en del af de nye programmer.

- ’Fællessang’ samler folk, og det gavner både det store og det lille fællesskab. Jeg synes, at det er så fint, at vi i en tid hvor vi for ofte bruger ordet mod hinanden, samler vi danskerne på tværs af landet og bruger ordet sammen med hinanden. Det er det, vi gør til ’Fællessang’, og det glæder jeg mig meget til at være en del af, siger Jakob Fauerby.

  • ’Fællessang’ bliver sendt otte fredage klokken 20.00 på DR1 og DRTV.