Jazzen har mange udtryk: De næste fire fredage kommer P8 godt rundt i dem med livemusik

Med særlige P8 Jazz Sessions – præsenteret af vært Niels Christian Cederberg, kommer kanalen i den kommende tid godt rundt i det mangfoldige univers, der bliver kaldt ’jazz’.

Det er Niels Christian Cederberg, der er vært for ’Formiddag for evigt’, der byder på de fire P8 Jazz Sessions. Foto: Clara Marker Jønsson. (Foto: © Clara Marker Jønsson, Clara Marker Jønsson)

Jazz kan være rigtig mange ting, for musikgenren har virkelig en stribe forskellige musikalske udtryk.

Flere af hjørnerne i det mangfoldige jazzunivers får mulighed for at præsentere sig de kommende fire fredage på P8 Jazz med start fredag den 10. november. Over fire fredage præsenterer vært Niels Christian Cederberg fire danske live-optrædener i studiet i ’Formiddag for evigt’ på P8 Jazz.

Det er programmet, som han er fast vært for mandag til fredag mellem klokken 10.03 og 12.00 på kanalen.

De fire live-events kommer til at foregå under titlen ’P8 Jazz Sessions 2023’ - og udover to timers radio om fredagen, kommer der efterfølgende også videoer fra seancerne. På radioscenen kommer lytterne blandt andre til at høre jazznavne som Snorre Kirk, Astrid Engberg, Baryl og Dawda Jobarteh & co.

- På P8 Jazz sigter vi altid efter at samle de fællesskaber, der knytter sig til jazzmusikken, og ’P8 Jazz Sessions’ er et eksempel på netop dét. Hver især repræsenterer navnene, vi præsenterer, et musikalsk hjørne af det mangfoldige univers, vi kalder for ’jazz’, forklarer redaktør på P8 Jazz Kasper Christensen.Fælles for alle jazzmusikerne, der deltager, er, at de har fået til opgave at spille to numre. Ét skal være fra deres bagkatalog, mens et andet nummer skal være skrevet af en anden artist og minde dem om formiddag.

Forenet i ét og samme format

- Vores idé er at forene et udpluk af jazzens mange musikalske udtryk i ét og samme format – nemlig ’P8 Jazz Sessions 2023’. Samtidig glæder vi os meget til at se, hvad vidt forskellige jazzkunstnere får ud af at få det samme benspænd, siger Kasper Christensen.

Alle live-events vil også kunne høres efterfølgende på DR LYD.