Jazzen møder bøgerne i ny P8-podcastserie

Fredag den 6. april har en ny podcast, der handler om kendte forfatteres forhold til jazz, premiere.

Christina Englund er ny vært på podcast-serien Jazz & Bøger, der udkommer fredag den 6. april. (Foto: © Kajsa Gullberg, Type 2)

Da forfatteren Jesper Stein skrev sin bestseller-krimi 'Bye, bye blackbird', var det med klar inspiration fra Chet Bakers version af den udødelige klassiker. Og den store danske krimi-forfatter har masser af anekdoter og fortællinger om sit forhold til jazz og det at skrive jazzet.

Jesper Stein er blot en ud af i alt 20 danske forfattere, som i en ny P8 jazz-podcast-serie, 'Jazz & Bøger,' fortæller om deres forhold til jazzmusikken, hvor de også spiller en række af de jazzplader, som de lader sig inspirere af.Værten for 'Jazz & Bøger' er jazzelsker og forfatter Christina Englund, der selv både har skrevet fiktion og sunget jazz. Siden hun som teenager faldt pladask for John Coltranes sprøde saxofonlyd, har hun lyttet passioneret til både bebop, swing og bigband. Engang pillede hun endda i smug en Coltrane-plakat ned fra væggen på det legendariske københavnske spillested La Fontaine og hængte den op over sin seng.

’Mit forhold til jazz er nærmest barnligt passioneret, og jeg bliver aldrig træt af at lytte til og tale om jazz. Ideen med serien er at komme tæt på nogle af de store personligheder bag jazzen og møde nogle af vores mest musikalske danske forfattere. Og så handler det selvfølgelig om at høre en masse fantastisk musik. Programmerne giver et unikt indblik i, hvordan den kreative proces kickstartes - og så er serien jo en mulighed for i radioen og som digitale udsendelser at skabe et intimt rum, hvor forfattere gør det, de er bedst til, nemlig at fortælle historier.’¨

Prominente navne

De forfattere, som du kan møde i serien, er udover ovennævnte Jesper Stein, blandt andre Kim Fupz Aakeson, Lone Hørslev, Christian Jungersen, Leonora Christina Skov, Svend Åge Madsen, Suzanne Brøgger, Hanne Vibeke Holst og Søren Ulrik Thomsen.

Kanalredaktør for P8 Jazz, Lasse Roldkjær, fortæller:

”Jazzmusik har altid været en eksperimenterende musikgenre, som har ladet sig inspirere af og mixe sammen med andre genrer. I denne ny serie har vi gjort det samme i forbindelse med selve formidlingen af jazzmusikken. Det er en anden og meget utraditionel måde at formidle jazz på, og det er superspændende.”

Serien går i luften som podcast med udkomme hver uge de kommende 20 uger, hvorefter jazz-serien kan høres ugentligt på P8 Jazz året ud.

Du kan lytte til 'Jazz & Bøger' fra fredag den 6. april, når den har premiere. Man kan finde podcasten på dr.dk/radio og DRs radioapp.