’Jeg har fået lov til at have fingrene med i hele DR’s udvikling’

Henriette Helweg-Larsen fløj ind i DR fra et job hos Sterling Airways. Dengang blev hun ansat i DR Koncernindkøb – nu er hun at finde i DR Udsendelse.

  • Henriette Helweg-Larsen arbejder i dag i DR Udsendelse. (Foto: Jonas Nielsen)
  • Før flytningen til DR Byen og de medfølgende nye udbud stod Henriette Helweg-Larsen blandt andet for DR's taxaudbud. Her på et billede fra 2002. (Foto: Foto: Kirsten Ellebæk)
1 / 2

Siden Henriette Helweg-Larsen begyndte i sit første job i DR, har hun igennem flere forskellige jobfunktioner fulgt DR’s udvikling som mediehus fra forreste række. Fælles for dem alle er, at de har et planlægnings- og koordineringselement.

- Det har været en lang, men skide sjov, spændende og udviklende rejse, fordi jeg har fået lov til at have fingrene med i hele DR’s udvikling, siger Henriette Helweg-Larsen.

Hun begyndte i TV-Byen i 1997, hvor der kom nye EU-direktiver om udbud af opgaver. Det skulle DR naturligvis også efterkomme, og derfor skulle der bruges en ny medarbejder i DR Koncernindkøb til at holde styr på udbuddene.

- Jeg syntes, det lød som et sindssygt spændende job. Det var en del af indkøb, som jeg aldrig havde beskæftiget mig med før, så jeg søgte jobbet.

Flytningen til DR Byen

Da DR begyndte opførelsen af DR Byen, blev Henriette Helweg-Larsen tilknyttet projektet sammen med fire kolleger. Tre stod for de tekniske udbud i form af blandt andet paraboler og indretning af de mange studier, en stod for service og driften af huset, og Henriette Helweg-Larsen tog sig af resten.

- Alt hvad du ser her, har jeg været inde over, siger hun og peger rundt i rummet, før hun fortsætter:

- Jeg havde over 20 udbud i den periode. Jeg var med omkring alt, man skulle putte ind i huset lige fra vaskeriet i kostumeafdelingen til stolene i sminkerummene.

Det var dog ikke kun nye ting, der blev flyttet ind i DR Byen. Også inventar fra TV-Byen, som havde en vis kvalitet, brugte Henriette Helweg-Larsen til at fylde det nye store hus på Amager.

Var med til at udvikle DR Besøg

havde rigeligt at se til, mens flytningen stod på, men da den var overstået, ramte hverdagen.

- Som så mange gange, når man har haft projekter til op over ørene, var det også som om, der manglede noget, da vi var færdige. Jeg var kommet op i et helt andet gear, så jeg havde ikke lyst til blot at skulle have mine tidligere arbejdsopgaver, fortæller hun.

Derfor søgte hun i 2006 jobbet som rundvisningskoordinator. DR Byen var blevet et tilløbsstykke efter opførelsen, og det var derfor nødvendigt, at alle besøgene blev koordineret og nøje planlagt. Sådan opstod DR Besøg.

- Jeg havde en ambition om at tilbyde verdens bedste rundvisninger. Vi begyndte at skræddersy rundvisningerne, så de var målrettet dem, man skulle præsentere DR Byen for, siger Henriette Helweg-Larsen og uddyber:

- Der er stor forskel på, om man står foran arkitekter, en delegation fra EU eller foran skolebørn, for det er jo klart, at det ikke er de samme ting, de interesserer sig for.

Da rundvisningerne var på sit højeste, havde Henriette Helweg-Larsen 76 rundvisere, som typisk var DR-medarbejdere, der havde det som bibeskæftigelse. Nogle lørdage og søndage var der rundvisninger uden stop fra klokken 9 til klokken 18.

Mod på mere nyt

Efter tre år som rundvisningskoordinator skiftede Henriette Helweg-Larsen i 2009 DR Besøg ud med DR Udsendelse, hvor hun har fundet sig rigtigt godt til rette.

- Det har været megaudfordrende og sjovt at være i DR Udsendelse, for der kommer hele tiden nye opgaver til, siger hun.

I DR Udsendelse har hun lavet forskellige ting, men i dag er tekstning hendes primære fokusområde. Her sørger hun for at koordinere arbejdet med tekstning af alt det indhold, DR udgiver, og hun mener, at tekstningen er et sted, hvor DR virkeligt kan differentiere sig fra andre medieudbydere.

- Hvis man har dårlig tekstning på sit indhold, svarer det til, at man har brugt konsulenter og alle mulige andre til at lave en fantastisk præsentation til et stort møde, men så vil man ikke ofre 2000 kroner på at få sat en ordentlig skærm op. Budskabet drukner, og alt det, man har brugt tid på at forberede, kommer ikke godt nok ud til seeren.

Henriette Helweg-Larsen kan i år fejre 10-års jubilæum i DR Udsendelse. Hun har i alt været i DR i 22 år, og hun håber, at hun i mange år fremover vil være at finde i det hus, som hun i sin tid var med til at indrette.

- Jeg er helt sikker på, at der ligger nye og anderledes opgaver i huset lige rundt om hjørnet, som skal løses, så jeg håber, jeg får lov til at fortsætte herinde i mange år. Selv i en omvæltningstid er der nye og sjove opgaver at gribe fat i, og måske er der i virkeligheden endnu mere brug for at få struktureret og planlagt arbejdet. Og det er jo det, jeg kan. Man kan nå det umulige, hvis man planlægger fornuftigt, siger hun.

FacebookTwitter