Jørgen de Mylius har 60-års jubilæum i DR: Se videoen med ham med klip fra de mange år

Som den første medarbejder nogen sinde havde Jørgen de Mylius 60-års jubilæum i DR den 29. januar. Her i videoen kan du se klip med ham fra de mange år.

  • Jørgen Mylius fra maj 1963 - få måneder efter han er startet i DR. (Foto: © MINI WOLFF, Scanpix Denmark)
  • Jørgen de Mylius i 'SuperChancen' i starten af 1990'erne. (© DR arkiv)
  • Mandag i denne uge blev Jørgen de Mylius (i midten) overrasket med en frokost på generaldirektørens kontor i anledning af, at han den 29. januar har 60-års jubilæum i DR - som den første nogensinde. Med var fra venstre Ralf Richardt Strøbech, redaktionschef for DR Musik, P5, P6 Beat og P8 Jazz, Gustav Lützhøft, der er ledende redaktionschef for Kultur, Debat & Musik, DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn og DR's direktør for kultur, børn og unge Henrik Bo Nielsen (Foto: © Lars Møller Hansen)
1 / 3

Søndag - den 29. januar - kunne Jørgen de Mylius som den første DR-medarbejder nogen sinde fejre 60-års jubilæum. Efter at han havde skrevet et rasende brev til Musikradioen - det senere P3, som var startet den 1. januar 1963 - et brev, hvor han havde beklaget sig over, at der primært var jazz på den nye kanal, blev han opfordret til selv at lave radio.

Premieren på det første program – ’Mellem lektierne’ - var netop den 29. januar 1963, hvor Mylius bød på noget så ukendt i DR på det tidspunkt som en hitliste. Hans første jobtitel i DR var musikkonsulent, og Mylius var kun 16 år og ansat på børnehonorar ved starten i 1963.

Lige siden da har Jørgen de Mylius lavet radio og TV for DR, hvor han fortsat sender 8-10 timer om ugen på P5. Her er hans faste programmer 'Hithouse' på alle hverdage klokken 18.05 og 'Eldorado' hver lørdag fra klokken 16.05-18.00.

Fortæller på DR Lyd om de mange år

I videoen nedenfor kan du se klip med jubilaren - lige fra 1960'erne og frem til nu. På DR Lyd kan du høre Jørgen de Mylius selv fortælle til Dan Rachlin om, hvordan det har været at være danskernes musikalske følgesvend, siden Beatles var 'no go' på DR, og rockelskere var forvist til piratradio.

På selve jubilæumsdagen søndag er Jørgen de Mylius - naturligvis, fristes man til at sige - også i radioen. Da kan han høres klokken 18.03 i fjerde afsnit af sin podcastserie og P5-programserie om Keld og Hilda, som også kan høres på linket her.

Se videoen med klip fra Mylius' 60 år i DR her: