Johannes Langkilde rykker ’Borgen’ ind i ’Det Politiske Talkshow’

Johannes Langkilde vil hver uge dykke ned i temaer fra den nye sæson af tv-serien ’Borgen’ og drage paralleller til virkelighedens politiske verden. Det sker i en ny omgang af ’Det Politiske Talkshow’.

’Det Politiske Talkshow’ med Johannes Langkilde bliver i denne sæson en slags ’Borgen Speciel’. (Foto: © (C) DR)

Søndag vendte ’Borgen’ tilbage til DR med det første af otte nye afsnit. Men fiktionsserien om det politiske liv på Christiansborg kommer ikke til at stå alene.

Efter hvert søndagsafsnit vil vært Johannes Langkilde om onsdagen beskæftige sig med temaer fra serien i ’Det Politiske Talkshow’ på DR1 og DRTV.

- De emner, der kommer i ’Borgen’ hver uge, er typisk inspireret af virkeligheden, ligger tæt på den eller kunne have været en politisk begivenhed. I ’Det Politiske Talkshow’ tager vi fat i tematikkerne fra serien og det, det afføder af oplagte gæster, emner og samtaler hos os. Vi taler om den politik, vi oplever i fiktions øjemed og så den virkelige politiske verden. Vi udvider spillerummet lidt og kan for eksempel have Adam Price (manuskriptforfatter, red.) eller skuespillere fra ’Borgen’ med, fortæller Johannes Langkilde.

Han mener, det giver rigtig god mening, at man på denne måde kobler et nyheds- og aktualitetsprogram til en fiktionsserie:

- Fiktion en god løftestang til at tage debatter, vi måske ellers ikke ville tage. Det er en oplagt mulighed at tage de ting, der kommer i den nye sæson af ’Borgen’ og vende dem og føre dem over i virkelighedens politiske spektrum. Det er spændende at afsøge grænselandet mellem fiktion og virkelighed. Jeg glæder mig til samtaler om politik, som man kender det fra ’Det Politiske Talkshow’: Ærlige samtaler, der tager afsæt i mennesket bag politikeren, og hvor vi kommer ind i det politiske og menneskelige maskinrum. I denne sæson med ’Borgen’ som løftestang.

En über-’Borgen’-nørd

Johannes Langkilde håber, det vil give et ekstra lag både til den politiske samtale og til ’Borgen’, at temaer fra serien bliver behandlet i en virkelig kontekst.

- Jeg håber, at seerne vil opleve interessante samtaler om politik med politikere på en anden måde end i en skarp debat. Gæsterne i ’Det Politiske Talkshow’ vil stadig have meget på spil i forhold til de tematikker, som ’Borgen’ tager op. Det kan være, de har haft lignende oplevelser, det kan være noget, der har udspillet sig i virkeligheden, det kan have gjort ondt, været fascinerende eller humoristisk. Vi vil give seerne meningsfyldte, spændende og ’farlige’ samtaler. Det er altid samtalen, der er i højsædet, siger Johannes Langkilde.

Samtidig med at ’Det Politiske Talkshow’ i denne sæson bliver en slags ’Borgen Speciel’, laver Johannes Langkilde også podcasten ’Vild med Borgen’ om tv-serien.

- Det bliver lidt mere en fascinations- og fanbåren podcast om selve serien. Jeg har lige genset de tre sæsoner, så jeg bliver en über-’Borgen’-nørd i de her uger, smiler han.

  • 'Det Politiske Talkshow' kan ses onsdag og de kommende onsdage klokken 21.25 på DR1 og DRTV