Journalist Mads Baastrup er død

Efter lang tids sygdom er redaktøren og tilrettelæggeren Mads Baastrup fra DR Historie død, 59 år.

Journalist og redaktør Mads Baastrup fra DR Historie døde fredag aften efter lang tids svær sygdom. Han blev 59 år gammel.

Mads Baastrup var uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 1980, og han nåede blandt andet at være med til at etablere Månedsbladet Press.

Langt størstedelen af karrieren - knap 30 år - tilbragte Mads Baastrup i DR, og en søgning i DRs arkiver, viser, at Mads Baastrup var en produktiv herre, der gennem årene var inde over 246 produktioner til radio og tv.

I radioen lavede Mads Baastrup blandt andet ungdomsprogrammerne 'P4 i P1', montager om alt fra Machiavelli til Albert Speer, og i tiden i Radioens Montagegruppe nåede han blandt andet at få den prestigefulde 'Prix Italia' for radiomontagen 'Familiens sol' om en ung mands selvmord.

Satte historiestoffet i fokus

I 1996 blev Mads Baastrup headhuntet til jobbet som leder af DRs dokumentargruppe, og fra da af var det tv, der fik glæde af Mads Baastrups evner som redaktør og tilrettelægger.

Senest var Mads Baastrup for alvor med til at sætte historiestoffet i fokus. Han var for eksempel tilrettelægger og redaktør af serien 'Flødeskumsfronten' i forbindelse med 60-året for Danmarks befrielse, ligesom han også var idémanden til serien 'Store Danskere' på DR2. Det sidste portræt, Mads Baastrup nåede at lave, handlede om Simon Spies.

Mads Baastrup efterlader kone og barn. Bisættelsen finder sted fredag de 21. september klokken 14.00 fra Margrethekapellet i Holbæk. 

Facebook
Twitter