Journalist Thomas Hjortsø fra DR Nyheder er død

Den mangeårige udlandsreporter på radio blev 56 år.

Thomas Hjortsø var reporter på Radioavisen til det sidste og passede sit arbejde, når kræftsygdommen tillod det. (Foto: DR © DR)

Journalist Thomas Hjortsø fra DR Nyheder døde lørdag efter længere tids kræftsygdom. Han blev 56 år.

Thomas Hjortsø har i mange år været en fast bestanddel af DRs udenrigsdækning på radio, og mange husker nok hans indlevende og vidensmættede dækning af især de store borgerkrigeBalkan i begyndelsen af 1990’erne og igen i forbindelse med krigen i Kosova i 1998-99.

Thomas Hjortsø begyndte sin karriere i DR i 1990, efter at han var uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1987, og derefter arbejdede et par år på Ritzaus indlandsredaktion.

Lærte sig serbokroatisk

Den faglige interesse kredsede altid om Øst- og Centraleuropa, og Thomas Hjortsø lærte sig serbokroatisk, studerede på universitetet i Zagreb og var en periode udstationeret i Sarajevo for at følge fredsprocessen på tætteste hold.

Thomas Hjortsø har også formidlet sin viden i flere bøger. Han skrev to bøger om opgøret på Balkan, og har også udgivet to værker om Anden Verdenskrig: ’Den dyre flugt’ og ’John’ – den seneste skrevet sammen med kollegaen og vennen Preben Lund fra Radioavisen.

Thomas Hjortsø har i flere omgange haft orlov fra DR. Efter en freelanceperiode vendte han i 2001 tilbage til DR og ’Orientering’, mens han i 2007 skiftede til udlandsredaktionen på DR Nyheder, hvor han siden fungerede som reporter på Radioavisen.

Facebook
Twitter