Julekoncert fra DR ryger ud på 23 radiostationer i Europa og Canada

DR Vokalensemblets julekoncert på søndag i København kommer bredt ud, da en lang række europæiske og canadiske radiostationer bringer den. P2 sender direkte, og sender mange julekoncerter den næste tid.

DR Vokalensemblet kommer ikke bare ud i landet med deres julekoncert. De kommer også ud af højttaleren på en lang række radiostationer over hele Europa og Canada. (Foto: Per Morten Abrahamsen)

Når lytterne i løbet af de næste uger tænder for julemusikken i for eksempel Canada, Spanien og England, kan det meget vel være DR Vokalensemblets julekoncert fra Garnisonskirken i København, de får ud af højttaleren eller deres radioapp.

Udlandet viser nemlig stor interesse for at sende koncerten, der bliver holdt på søndag klokken 16.00. Her byder DR Vokalensemblet, dirigent Olof Boman og blokfløjtevirtuosen Michala Petri, som bliver P2-kunstner næste år, på julemusik fra den tidligste barok, ligesom der vil være kendte danske julesalmer, fællessang og carols.

P2 transmitterer direkte fra koncerten som et led i sin internationale julemusikdag søndag den 16. december, og DR’s transmission ryger samtidig direkte ud til lytterne i Spanien, Estland, Litauen, Grækenland, Polen, Slovenien, Bulgarien, Island, Storbritannien og på tre radiostationer i Tyskland.

Derudover vil to radiostationer i Canada, Rumænien, Ungarn, Irland, Tjekkiet, Østrig, Norge og tre andre tyske radiostationer sende DR Vokalensemblets julekoncert forskudt i den kommende tid, så i alt 23 radiostationer i Europa og Nordamerika bringer den i løbet af den kommende juletid – udover DR’s P2.

”Det glæder mig, at millioner af lyttere i en lang række lande i den kommende tid bliver præsenteret for DR Vokalensemblet. Det kommer som kulminationen på et år, hvor der både har været stor international interesse for ensemblet, og hvor koncerterne i Danmark har været velbesøgte,” siger chefen for DR Koncerthuset, Kor og O

International interesse

DR Vokalensemblet er for eksempel netop blevet nomineret til en International Classical Music Award for korets album 'Den hemmelige messe', som gennem hele året har høstet fremragende anmeldelser i musikmagasiner over hele verden. Og begge DR Vokalensemblets seneste udgivelser er at finde på Musicweb Internationals liste over ’Bedste udgivelser i år’.

Udover DR Vokalensemblets julekoncert får lytterne på P2 på søndag – den 16. december - mulighed for at høre julemusik fra Tyskland, Canada, Kroatien, Bulgarien, Finland, Estland, Tjekkiet, Sverige, Island, Portugal og Østrig. Det sker, når kanalen juler igennem og sender over 14 timers julemusik fra klokken 9.54 og frem til midnat. Hver time bliver der stillet om til et nyt land, der præsenterer julemusik med lokal farvning og lokale medvirkende.

P2’s kanalchef Susanna Arpi er glad for traditionen med julemusikdagen på P2.

”Den klassiske musik spiller en særlig rolle, når vi fejrer jul. På julemusikdagen får lytterne en unik mulighed for at opleve og fordybe sig i julemusikken, som den lyder i andre europæiske lande. Samtidig skyder den internationale julemusikdag en uge i gang, hvor P2 sender masser af julekoncerter i ’P2 Koncerten’, og det glæder vi os også til at præsentere,” siger hun.

Julekoncerterne på P2 er:

  • 17. december: ’Messias’ af Händel med Camera Øresund under ledelse af Peter Spissky – optaget i Sct. Peders Kirke i Næstved

  • 18. december: ’Nøddeknækkeren’ – Tjajkovskijs balletmusik i koncertversion med Berlins Radiosymfoniorkester og Händelskolens Børnekor, dirigeret af Vladimir Jurwski.

  • 19. december: Jul med Ars Nova – Ars Nova Copenhagen under ledelse af Paul Hiller fra Trinitatis Kirke i København

  • 21. december: Jul med Det Kgl. Kapel – direkte fra Operaen i København med varieret juleprogram. Dirigent: Robert Houssart

  • 23. december: Jul med Concerto Copenhagen – barok julemusik under musikalsk ledelse af Lars Ulrik Mortensen i optagelse fra Trinitatis Kirke

  • 24. december kl. 12.15: Danmark synger julen ind med DR Koncertkoret, DR Pigekoret og amatørkorsangere fra hele landet, vært og dirigent Phillip Faber i optagelse fra DR Koncerthuset

  • 24. december kl. 16.03: DR Pigekorets julekoncert – fra DR Koncerthuset, dirigenter: Phillip Faber, Susanne Wendt og Clara Smedegaard

  • 24. december kl. 19.20: Juleaften på P2 – In dulci jubilo med julemusik af blandt andre Buxtehude, Theatre of Voices og organisten Allan Rasmussen under ledelse af Paul Hillier.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter