Julie Berthelsen er ny P4-vært: ”Jeg er mere nervøs, end når jeg skal på scenen og synge”

Bag Julie Berthelsens debut som radiovært på ’Formiddag på 4’eren’ er der både nervøsitet og høje krav til sig selv.

Den erfarne sangerinde føler, at hun har meget at leve op til som radiovært på ’Formiddag på 4’eren’, der har mange trofaste lyttere. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Mandag den 1. maj havde Julie Berthelsen sin debut som fast vært på P4’s underholdningsprogram ’Formiddag på 4’eren’.

Den erfarne sangerinde har mange års erfaring med at optræde til koncerter og arbejde som tv-vært, men at skulle sende direkte radio to timer i streg er en ny verden for hende:

”Jeg er vant til at se mit publikum og måle på dem, om det, jeg siger, dur eller ej. Den kontakt har jeg ikke i radioen. Det er faktisk lidt mærkeligt. Jeg er spændt på at se, hvordan det føles,” siger Julie Berthelsen.

Julie Berthelsens CV

Hun blev landskendt, da hun i 2002 fik en andenplads i musikkonkurrencen ’Popstars’.

Siden har hun udgivet fem albums og blandt andet sunget titelsangen til julekalenderen ’Jesus & Josefine’.

Hun har været tv-vært på DR1’s ’Julehilsen til Grønland’ fra år 1999-2014 samt på ’Melodi Grand Prix’ i 2010.

Derudover har hun haft værtsopgaver på TV 2 og TV 2 Charlie samt været musikvært for kanalen VH1.

Kan ikke genkende sin egen stemme

I løbet af den sidste måneds tid har hun forberedt sig med kollegerne på ’Formiddag på 4’eren’. Hun har blandt andet optaget samtaler mellem sig selv og medværten, Kasper Harboe, og nogle gange har hun ikke kunnet genkende sin egen stemme:

”Jeg har hørt mig selv mange gange i vores tests og tænkt, at det er da ikke mig, det dér. Men de andre kan også have det svært med at høre sig selv,” fortæller Julie Berthelsen.

Ved at lytte til sig selv har hun kunnet høre, hvad hun kan gøre bedre, og hvad hun skal beholde, når de sender live.

OK at tage den med ro

Tanken om at sende live radio i to timer kan godt gøre Julie Berthelsen nervøs:

”Jeg er helt klart mere nervøs, end når jeg skal på scenen og synge. Jeg har høje krav til mig selv og føler, at jeg har meget at leve op til som radiovært. Programmet har mange trofaste lyttere, som også har en forventning,” siger Julie Berthelsen.

Hun arbejder med at slappe af omkring forventningerne og bare være sig selv. Men i tilfælde af, at hun glemmer det, har hun forberedt en kærlig reminder til sig selv:

”Jeg er måske lidt bange for ikke at tale i radioen hele tiden. Men jeg har skrevet en note til mig selv om, at det er okay at tage den med ro,” fortæller Julie Berthelsen.

Vil gerne bidrage til en god dag

Hun har selv lyttet meget til radio og ’Formiddag på 4’eren’, inden hun gik til casting som radiovært:

”Jeg er fast P4-lytter og kender ’Formiddag på 4’eren’ i forvejen. Jeg har også besøgt programmet på min radioturné i februar,” fortæller Julie Berthelsen.

Hendes største håb er, at lytterne kommer til at holde af programmet med hende som vært:

”Jeg håber, jeg kan give lytterne noget glæde, nogle smil og noget lethed i hverdagen. Og bidrage til, at de får en god dag,” siger Julie Berthelsen.

Du kan lytte til ’Formiddag på 4’eren’ live alle hverdage mellem klokken 10.00 og 12.00 på P4. Du kan også finde programmet på DRs hjemmeside eller hente det som podcast i app’en ’DR Radio’.