Kaj og Andrea møder ulv igen

Det populære makkerpar fortsætter samarbejdet uden for skærmen, og til september kaster de sig atter ud i ’Peter og Ulven’ i DR Koncerthuset.

  • Hanne Willumsen og Kjeld Nørgaard giver to koncerter til september i DR Koncerthuset, hvor Kaj og Andrea møder 'Peter og Ulven'- (Foto: agnete schlichtkrull)
  • Store og små fans flokkedes om Kaj og Andrea - og Hanne Willumsen og Kjeld Nørgaard - i DR Koncerthuset. (Foto: Agnete Schlichtkrull Type 1)
  • Hanne Willumsen og Kjeld Nørgaard med Kaj og Andrea. (Foto: Agnete Schlichtkrull Type 1)
  • Kaj og Andrea - Kjeld Nørgaard og Hanne Willumsen - på scenen i 'Peter og Ulven' i Studie 2 i DR Koncerthuset i efteråret. (Foto: agnete schlichtkrull)
1 / 4

DRs umage makkerpar Kaj og Andrea lader sig åbenbart ikke forstyrre af at møde ulve – snarere tværtimod. I hvert fald opsøger de selv rovdyret, når de til september i DR Koncerthuset igen leverer, hvad man kan kalde en kommenteret udgave af komponisten Sergej Prokofievs klassiske værk ’Peter og Ulven’, der er velegnet til hele familien.

Det er DR Musikariet, der er ramme om DRs musikalske aktiviteter for børn og unge, som arrangerer to koncerter søndag den 10. september med den til tider snerpede papegøje og den til tider flabede frø. De bliver ligefrem kaldt superstjerner i forestillingen, hvor DUEN – Det Danske Ungdomsensemble – leverer musikken under ledelse af dirigent Morten Ryelund. Også en anden gammel kending fra Kaj og Andrea-programmerne er med, idet Ole Kibsgaard er fortæller. Med koncerterne fortsætter Kaj og Andrea – som skuespilleren Kjeld Nørgaard og væveren og dukkeføreren Hanne Willumsen lægger stemmer til, deres samarbejde, som de har haft siden 1971. De seneste år har det især været på scenen, de har arbejdet sammen, mens produktionen af nye TV-programmer med de to dukker stoppede, da Hanne Willumsen gik på pension fra DR. Kjeld Nørgaard og Hanne Willumsen er i dag henholdsvis 78 og 77 år.

Kaj og Andrea oplevede allerede sidste efterår, at de fortsat er yderst populære hos børn, forældre og bedsteforældre, da de gav fire udsolgte koncerter i Studie 2 i DR Koncerthuset. Da de dengang talte med dr.dk/omdr, lagde de ikke skjul på, at de fortsætter, fordi de selv har lyst til det og har det fornøjeligt som Kaj og Andrea.

"Vi er altid kommet til at grine under optagelserne, og vi har det stadig sjovt med at være Kaj og Andrea,” sagde Hanne Willumsen, mens Kjeld Nørgaard tilføjede: ”Vi kan jo rigtig godt lide det. Jeg har altid godt kunnet lide den kontante afregning, der er hos børn. Du får bare respons med det samme.” Det er fortsat jævnligt muligt at se Kaj og Andreas gamle udsendelser på DR Ramasjang, ligesom der for eksempel er spil med parret på dr.dk/ramasjang.