Kaj og Andrea som lydbog

Også ’Bamses Godnathistorier’ bliver nu til lydbog, og DR Multimedie forventer, at flere kommer til i den kommende tid.

  • Kaj og Andrea byder på eventyr på den første lydbog med dem. (Foto: Ulla Voigt © Type 1)
  • Hvis man kysser en frø, hvad bliver man så? Kaj og Andrea beskæftiger sig med H. C. Andersens eventyr på deres første lydbog. (Foto: Ulla Voigt © Type 1)
  • Kaj og Andrea har efterhånden underholdt børn i 41 år. (Foto: Ulla Voigt © Type 1)
1 / 3

Siden deres fødsel for 41 år siden har DRs populære makkerpar Kaj & Andrea mødt begejstrede børn på mange måder. På tv, på video, på dvd, på kassettebånd, som bøger, som hånddukker og på dåbsskeer for blot at nævne nogle af dem.

Nu udgiver DR Multimedie og Forlaget Carlsen også Kaj & Andrea og Bamse som lydbøger. De første to – nemlig ’Kaj & Andrea på H. C. Andersen-eventyr’ og ’Bamses Godnathistorier’ er netop udkommet.

”Det fysiske bogmarked er faldende, mens lydbogsmarkedet vokser. Derfor tager vi nogle af de stærkeste titler og udgiver dem som lydbøger til en start, og vi forventer, at flere kommer til,” siger Maiken Maigaard, der er medieredaktør i DR Multimedie.

Lydbøger er et område, som mange forlag opruster på lige nu, og Maiken Maigaard mener, det er vigtigt, at DR Multimedie også er med på det.

”Det er vigtigt hele tiden at møde børnene, hvor de er, og de færdes mere og mere hjemmevant med computere og elektronik. De skal også have muligheden for at få historier læst højt, mens de leger, eller mens mor og far laver noget andet,” siger hun.

Overvejer gammelt 'Børneradio'

De to titler er tidligere udkommet i bogform, og det er skuespillerne Kjeld Nørgaard - der også er stemmen bag Kaj - og Søren Hauch-Fausbøll, der i mange år har ”været inde i” Bamse, som har indlæst.

”Vi overvejer flere lydbogsudgivelser i den kommende tid, og noget af det, vi har kig på, er, om nogle af de gamle historier fra ’Børneradio’ også kan udgives, ligesom vi overvejer lydbøger til voksne – alle med afsæt i DRs programmer. Forud for hver udgivelse er der dog en række rettigheder, der skal cleares, og det er vi godt i gang med nu,” siger Maiken Maigaard.

Facebook
Twitter