Kendte sangere og 'Gepetto News' går ind i kampen mod mobning

Sangerne Lizzie, Bryan Rice, Ida Corr og Al Agami er med, når DRs hold bag Gepetto News går til kamp mod mobning og medløbere.

Hele Gepetto-holdet er samlet til gruppefoto. De går nu til kamp mod mobning. (Foto: Simon Kirketerp- Flux Television ApS)

Fra mandag går redaktionen for 'Gepetto News' på DR1 og en stribe kendte danske sangere ind i kampagnen ’Sammen mod mobning’. Den er iværksat af Undervisningsministeriet og Skolestyrelsen i samarbejde med blandt andre DR, og det var også i den forbindelse, at Kronprinsesse Mary og 200 deltagere forleden var samlet til mobbecamp i DR Byen.

Gepetto News går ind i kampagnen med fem små film og en musikvideo, der bliver strøet rundt omkring i DR TV’s sendeflade den kommende tid. De første fik måske også set en snigpremiere på videoen, lige før Boogie-priserne blev uddelt på DR1 lørdag aften.

Stopper mobbere og udvikler piller

I filmene går Gepetto News-vært Jacob Riising og dukkerne til kamp mod mobning. De stopper mobbere i aktion, udvikler anti-mobbepiller og taler med store bogstaver. Og i musikvideoen ’Stop mobning nu’ synger Gepetto News sammen med sangerne Ida Corr, Bryan Rice, Lizzie og Al Agami. Musikalsk bliver de bakket op af DRs ’X Factor’-orkester, musikken er skrevet af Sebastian Ottensten, der sammen med Jacob Riising har lavet teksten.

"Vi gider ikke mobning på Gepetto. Vi vil gerne være frække, og vi vil rigtig gerne drille - men helst kun dem, der synes, det er ok at blive drillet. Så her på Gepetto hopper vi glade med på vognen for at give børnene mod til at sige fra. Det er også derfor, vi spørger: "Er du en af dem, der mobber, eller er en af dem, der stopper," siger Jacob Riising.

Til kamp mod medløberne

Han forklarer, at Gepetto har valgt at rette sin kampagne mod dem, man kalder "medløberne".

"Jeg tror på, at det er dem, vi skal prøve at få til at stoppe mobning, når de er vidner til det," siger Gepetto News-værten.

Også montage i P1 om mobning

Sangen ’Stop mobning nu’, som det også bliver muligt at downloade, bliver ikke det eneste, der rammer radioen i denne uge. Også 'P1 Dokumentartimen' har mobning på dagsordenen, når der torsdag den 17. april kl. 14.03 er premiere på minimontagen ’Ensomhedens stemme’. I radiomontagen kan lytterne møde fire unge på tærsklen til voksenlivet, der fortæller om et skoleliv med ensomhed og mobning.

Facebook
Twitter