Kendte sangere og radioværter sidder i Danmarks Eurovision-jury i år

Johnny Reimar og Julie Berthelsen er blandt de fem, der udgør den danske fagjury i årets Eurovision Song Contest.

Sangerinden Julie Berthelsen, der blev nummer to i årets danske Melodi Grand Prix, skal nu være med til at afgøre, hvem der skal have Danmarks 12 point. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Som seer har du halvdelen af magten, når Eurovision Song Contest bliver holdt i næste uge i Tel Aviv, mens en fagjury står for resten af afgørelsen.

DR har nu offentliggjort, hvem der sidder i Danmarks fagjury i år, og det er et skønsomt mix af kendte sangere og radioværter, som skal være med til afgøre, hvem Danmark skal give de velkendte 12, 10 og 8 point - og det, der er mindre.

Den danske jury kommer i år til at bestå af sangeren Johnny Reimar, sangerinden Katinka Bjerregaard og sangerinden Julie Berthelsen, der selv blev nummer to i Dansk Melodi Grand Prix tidligere i år. De tre sangere bliver flankeret af P4-værterne Anders Bisgaard og Henrik Milling, så juryen altså alt i alt består af fem.

I den første semifinale tirsdag den 14. maj kan juryen dase, for da må Danmark ikke stemme. Det må både seere og jury til gengæld torsdag den 16. maj, hvor 21-årige Leonora skal repræsentere Danmark med sangen ’Love Is Forever’. Alle må også stemme lørdag den 18. maj, hvor Leonora forhåbentlig også skal på scenen.

Uanset hvad må alle 41 deltagerlande stemme på finaleaftenen i Eurovision, hvor DR’s Ole Tøpholm er kommentator – ligesom han også er det i semifinalerne.

Viking er på skærmen igen

Sidste år fik seerne over hele Europa ”en viking” på skærmen, da Danmark var repræsenteret af sangeren Jonas Rasmussen, som sikrede Danmark en 9. plads i finalen med nummeret ’Higher Ground’.

Selv om han ikke kan give Danmark en god placering i år, kan han i hvert fald give andre det. Det bliver nemlig Jonas Rasmussen, der kommer på skærmen foran de omkring 200 millioner seere og uddeler de danske point, som seerne og juryen i fællesskab har fundet ud af skal gives.

DR1 sender semifinalerne i Eurovision Song Contest tirsdag den 14. maj og torsdag den 16. maj klokken 21.00, mens finalen fra Tel Aviv er på skærmen lørdag den 18. maj.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter