Dokumentaren ’Knud bliver blind’ følger Knud Romer over to turbulente år

Forfatter, reklamemand, radiovært, skuespiller. Knud Romer har haft fuld fart på gennem livet. Men pludselig tager det en helt uventet drejning, da han opdager, at han snart er blind. Ny DR-dokumentar følger over to år Knud Romers kamp for at få styr på sit liv – og gøre en ny roman færdig.

  • Den prisvindende forfatter Knud Romer er på toppen af sin karriere, da lynet rammer. Han bliver skilt, opdager han er ved at blive blind - og får et psykisk sammenbrud.
  • Den prisvindende forfatter Knud Romer er på toppen af sin karriere, da lynet rammer. Han bliver skilt, opdager han er ved at blive blind - og får et psykisk sammenbrud. (Foto: DR)
1 / 2

Hvordan kommer du tilbage, når du mister alt på én gang?

Den prisvindende forfatter Knud Romer er på toppen af sin karriere, da lynet rammer. Nærmest på samme tid bliver han skilt – og finder ud af, at han mister synet.

- Det er summen af et helt livs arbejde. Hvis du bliver blind og skilt samtidig, så – det hele er væk, siger Knud Romer i starten af DR-dokumentaren ’Knud bliver blind’, der har premiere på DRTV og DR1 mandag den 25. april.

Det viser sig, at Knud Romer lider af medfødt grøn stær. En sygdom, der stjæler synet som en tyv om natten. I ubehandlet tilstand vil grøn stær udhule og beskadige synsnerven. Det betyder, at Knud Romer er helt blind på højre øje, og kun har 10 procent tilbage på venstre øje.

Kampen for at komme tilbage

Knud Romer får et sammenbrud og bliver indlagt på et psykiatrisk hospital.

Efter udskrivelsen vender han tilbage til et liv på bunden. Men han beslutter sig for at kæmpe tilbage igen og forsøge at gøre sin nye roman færdig, inden han er helt blind.

Dokumentaren ’Knud bliver blind’ følger Knud Romer over to år.

Han har svært ved at acceptere, han er ved at blive blind, svært ved at forstå han ikke længere har en kernefamilie, og at han pludselig skal leve på en helt anden måde. I en alder af 60 år skal han skabe sig en ny identitet. Men hvordan gør han det?

- Dokumentaren er et portræt af et menneskes kamp for at komme tilbage på sporet – og blive glad igen. Selv om det er Knud Romers historie, der fortælles, mener vi, at den samtidig rummer mange almenmenneskelige spørgsmål, som vi alle kan genkende og lære noget af, siger redaktionschef i DR Niels Jacob Schøtt.

Dokumentaren ’Knud bliver blind’ kan ses på DRTV fra mandag den 25. april klokken 6.00. Den sendes samme aften på DR1 klokken 21.25.