Kom med dit forslag: Hvem skal have P2 Prisen Årets Ildsjæl 2022?

Alle og enhver kan nu indstille kandidater til P2 Prisen Årets Ildsjæl 2022, der bliver uddelt i DR Koncerthuset den 4. februar.

Mette Hanskov blev ’Årets Ildsjæl’ ved P2 Prisen 2021. Nu kan du komme med dit forslag til, hvem der skal have prisen i år. (Foto: Rune Mielonen Grassov)

Siden 2013 har P2 i forbindelse med den årlige P2 Pris-koncert uddelt en pris til 'Årets Ildsjæl'.

Prisen er gået til ildsjæle fra alle hjørner af musiklivet: Til pædagogiske projekter, hospitalsmusik og opera ud over det sædvanlige. Til lokale initiativer og landsdækkende. Nu skal 'Årets Ildsjæl 2022' findes – og alle enhver kan indstille en kandidat ved at sende en mail til p2prisen@dr.dk senest den 14. januar.

Mette Hanskov fik prisen i 2021

I 2021 gik prisen til Mette Hanskov – bassist i Det Kongelige Kapel gennem en menneskealder, og kvinden bag Publikumsorkestret i København og Generationsorkestret i Odense: Symfoniorkestre med grundtanken at alle kan være med, uanset om du har spillet i en måned eller i 50 år. - Jeg vil gerne videregive den indre glæde som den klassiske musik kan give, siger hun selv. Det gør hun, og derfor fik hun P2 Prisen Årets Ildsjæl i 2021.

Hvem skal være Årets Ildsjæl i år?

P2-priserne 2022 bliver fejret med en priskoncert i DR Koncerthuset den 4. februar, og for at finde den rette modtager af P2 Prisen Årets Ildsjæl 2022 har vi brug for hjælp fra P2-lyttere og musikliv.

Vi skal simpelthen have nogle kandidater i spil – så skriv til p2prisen@dr.dk med dit bud på en ildsjæle-kandidat, og hjælp os med at fejre musiklivets værdifulde ildsjæle.

Reglen er, at det skal være én, der gør en forskel for eller med den klassiske musik. Men derudover kan det være ildsjæle af alle typer. Det kan være én, der har gjort en forskel i mange år, eller én der har gjort en forskel her i den seneste tid – for eksempel i corona-perioden. En lokal ildsjæl eller en landsdækkende. En ung eller en ældre.

Der er deadline for indstillinger fredag den 14. januar (ved midnat). Herefter udpeger P2’s fagjury tre finalister, og den endelige modtager af prisen afsløres ved P2 Pris-koncerten den 4. februar.

FacebookTwitter