KOM MED: DR finder guld i købstæderne

Du har mulighed for at få vurderet dine egne private kunstskatte, designermøbler og antikviteter i fem byer over hele landet den næste tid.

Mette Bluhme Rieck er rundt i landet i den kommende tid for at lave 'Guld i Købstæderne', og du er velkommen til at komme forbi og få ting vurderet. (Foto: DR)

Fem danske købstæder åbner byportene, når DR1’s nye serie ’Guld i købstæderne’ bliver optaget hen over foråret 2015.

Her får folk mulighed for at få vurderet deres egne private kunstskatte, designermøbler og antikviteter, når seks af landets bedste vurderingseksperter står klar på rådhuse, i medborgerhuse og teatersale midt i de gamle byer.

Efter de medbragte ting er blevet prissat, og deres historie og ophav er slået fast, er der mulighed for at gøre en god handel. Tre professionelle opkøbere står nemlig klar til at byde på tingene, og hvis sælger og opkøber kan blive enige om prisen, kan dagen ende med at byde på en uventet pengegave.

Programmerne læner sig op af seersuccesen ’Guld på Godset’ fra 2013 og 2014, hvor danske godser, herregårde og slotte dannede rammen om vurderingsarrangementerne. I år er det så danske købstæder, som bliver omdrejningspunktet, og som i ’Guld på Godset’ vil vært Mette Bluhme Rieck fra DR Livsstil & Samfund dykke ned i danmarkshistorien på byvandringer sammen gode historiefortællere.

Et tilskud til ferien

"Der er tradition for, at der dukker rigtig mange mennesker op med både små og store ting. Og der er altid mindst en håndfuld af dem, som forlader arrangementet med et smil på læben og et tilskud til for eksempel en ferie eller anden luksus efter et visit hos sælgerne," siger Mette Bluhme Rieck.

Hun glæder sig til at rejse landet rundt og tage imod danskerne, og se hvad de tager med til vurderingerne:

"Det er altid interessant at se, hvad der dukker op på vurderingsdagene. Selvom jeg efterhånden har set utallige kunstværker, antikviteter og designermøbler, byder dagene hver gang på overraskelser, som jeg aldrig havde forestillet mig, der fandtes," siger

Programmerne bliver optaget på nedenstående steder – og her er alle velkomne til at dukke op med ting:

Varde Medborgerhus 18. og 19. april

Hillerød Byrådssal 25. og 26. april

Nyborg Slot 9. og 10. maj

Sønderborghus 23. og 24. maj

Kyllingemoderen, Bornholm 6. og 7. juni

Alle dage er der åbent fra klokken 10.00 til 15.00.

Programmerne bliver sendt i 10 uger fra slutningen af juni på DR1.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk