Kom med: DR2 og ’Dokumania Live’ hylder Amy Winehouse

I uge 27 hylder DR2 og 'Dokumania Live' sangerinden Amy Winehouse og inviterer til gratis filmvisninger i Aarhus, Viborg, Horsens, Svendborg og København. Det sker blot to uger før 5-året for sangerindens alt for tidlige død.

Amy Winehouses drøm var ikke at blive berømt. Hun ville bare gerne synge. Alligevel endte Amy sit liv som mediedarling i et skånselsløst mediecirkus; hun var en stjerne, medierne elskede ihjel. (Foto: Selmer Media.AS © Type 2)

Man har mulighed for at komme helt tæt på den talentfulde og stormombruste sangerinde Amy Winehouse, når 'Dokumania Live' viser den oscarvindende dokumentarfilm ’Amy’ under åben himmel landet over.

Amys drøm var ikke at blive berømt. Sådant set ville hun bare gerne synge. Alligevel endte Amy Winehouse sit liv som mediedarling i et skånselsløst mediecirkus; hun var en stjerne, medierne elskede ihjel. Eller med instruktørens egne ord: ”Et talent kidnappet af en kynisk mediebranche”.

Dokumentarfilmen ’Amy’ viser, hvordan sangerinden udviklede sig fra spirende stjernefrø til feteret og skandaleombrust paparazzioffer.

Et intimt portræt

Gennem unikke hjemmevideoer, interviews og samtaler med sangerindens nærmeste tegner dokumentarfilmen et intimt portræt af Amy Winehouse og viser de hidtil ukendte og private sider af sangerindens liv, som ikke fyldte siderne i den kulørte presse.

Seerne møder en purung Amy Winehouse fra før berømmelsens tid og får indblik i hendes ofte kaotiske personlige forhold, der ender med at overskygge hendes musikalske karriere. Filmen skildrer berømmelsens ekstremt høje pris for Amy og viser, hvordan hun kæmper med et massivt stof- og alkoholmisbrug, spiseforstyrrelser og personlige svigt.

Amys ubestridte og rene kærlighed til musikken står i kontrast til de talrige kriser og skandaler, og filmen understreger hendes ekstraordinære talent, både som performer og sangskriver. Dokumentarredaktør på DR2 Mette Hoffmann Meyer siger om filmen:

”’Amy’ er ikke bare et portræt af en af vor tids største musikalske talenter. Det er også en stærk, vedkommende og rørende film om at håndtere omgivelsernes forventninger og berømmelsens til tider alt for høje pris.”

Instruktøren bag ’Amy’ er den britiske Asif Kapadia, som tidligere har skabt vedkommende og intime portrætter og også står bag den prisvindende dokumentar ’Senna’.

'Dokumania Live' viser ’Amy’ i samarbejde med lokale open-air biografer og inviterer alle til at se med. Arrangementerne er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig.

Til visningerne i Aarhus og på Nørrebro i København kan du møde filmjournalist Martin Bunk fra P1 Filmland Special til en snak om musikdokumentarer. Filmen starter klokken 22.30, men tjek det lokale event for, hvornår arrangementet går i gang.

Man kan læse om arrangementerne på www.dr.dk/dokumanialive

Filmen får tv-premiere på DR2 i Dokumania til efteråret.

Her kan man se filmen

Jylland

  • Tirsdag den 5. juli DokuramAa Kunsthal Aarhus – i baggården J.M Mørks Gade 13 8000 Aarhus C

  • Torsdag den 7. juli Kulturjægerne Viborg Kunsthal, Riddergade 8 8800 Viborg

  • Fredag den 8. juli Jernlageret Horsens Havn, Jens Hjernøes Vej 10-12 (mellem Havnetrekanten og lystbådhavnen) 8700 Horsens

Fyn

  • Torsdag den 7. juli Dokken Ribers Gård ved Harders, Møllegade 36 5700 Svendborg

Sjælland

  • Torsdag den 7. juli Videomøllen Krydset mellem Ravnsborggade og Sankt Hans Gade 2200 København N

  • Søndag den 10. juli Carpark Movie Nights Under Bispeengbuen mellem Nordre Fasanvej og Bispeengen 2000 Frederiksberg

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk