Kom med DRs virtual reality-film tilbage til 1970’erne

’Historier om Danmark’ er rykket ind i Den Gamle By i Aarhus, hvor børn og familier har mulighed for at tage på en tidsrejse med DR tilbage til 1970’erne.

DR inviterer på danmarkshistorisk tidsrejse med virtual reality-briller i Den Gamle By i Aarhus fra nu og frem til den 22. september. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

DR inviterer på danmarkshistorisk tidsrejse med virtual reality-briller i Den Gamle By i Aarhus fra nu og frem til den 22. september. I Den Gamle By i Aarhus kan både skoleklasser og familier tage på en tidsrejse med virtual reality-briller. Man kan også udfolde sin indre skuespiller og klippe sig selv ind i en historisk scene i DRs greenscreen-studie – fra middelalderen til 1970’erne.

Arrangementet i Den Gamle By er en del af samarbejdet mellem DR, Kulturministeriet, Nordea-Fonden og Nationalmuseet, som går under betegnelsen ’Historier om Danmark’.

Interaktiv danmarkshistorie

Formålet med virtual reality som formidlingsform er at få særligt børn og unge til engagere sig i danmarkshistorien på en ny og sanselig måde. Sanserne kommer også på prøve, når publikum bliver opfordret til at prøve at optræde foran en særlig ’green screen’, hvor man kan klippe sig selv ind i historiske miljøer, blandt andet fra Den Gamles Bys 1970’er-lejlighed.

Man vælger selv film, kostume og rekvisitter, og når optagelserne er færdige, kan man dele sin egen "danmarkshistoriske" film på de sociale medier. Der er også mulighed for at gå på opdagelse i ’Din historie’, som er danskernes egen danmarkshistorie fortalt via private fotos fra familiealbummet og anekdoter fra hverdagslivet gennem de sidste 100 år. Der er anekdoter fra hverdagslivet fra Gedser til Skagen.

’Du er en del af historien’

Projektet er samtidig en del af DRs store formidlingsindsats for danmarkshistorien, som har fællestitlen ’Du er en del af historien’. DR sætter således i hele 2017 et markant fokus på danmarkshistorien på alle kanaler med en lang række forskellige tv- og radioprogrammer og en stor indsats på dr.dk. Hele befolkningen bliver inviteret til selv at bidrage med deres danmarkshistorier og blive en del af historieformidlingen. Det er DRs mest omfattende satsning på formidling af danmarkshistorie nogensinde.

DR kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen siger i den forbindelse:

”Jeg forventer, at DR sammen med vores mange samarbejdspartnere kan være med til at øge kendskabet til fortiden, men også gerne hjælpe os til at forstå nutiden og inspirere til at forme fremtiden. De mange tv- og radioprogrammer om danmarkshistorie og de mange arrangementer over hele landet, skal bidrage til at løfte en central public service-opgave, nemlig at samle og spejle Danmark – ikke bare i nutiden, men på tværs af tidsaldre,” siger Tine Smedegaard Andersen.

FacebookTwitter