Kom med ind i DR’s mindste TV-studie

Målene er små, men mulighederne store i ’Ultra Nyt’s studie i Aarhus.

  • Jonas Madsen byder indenfor i det lille Ultra-studie i Aarhus. (Foto: Bjarne Bergius Hemansen)
  • Jonas Madsen i det nye, lille Ultra Nyt-studie. (Foto: Lars Møller Hansen)
1 / 2

3,0 meter i længden, 2,4 meter i bredden og 2,5 i højden. Det er målene på Ultra-boksen, som det lille studie hos DR Aarhus bliver kaldt.

- Først og fremmest trækker jeg vejret, inden jeg går ind i den lille boks, griner Jonas Madsen, vært på ’Ultra Nyt’. Han bruger studiet, når han skal lave hele indslag, såkaldte explainers eller mellemlæg på indslag til nyhedsudsendelserne for de 7-12-årige.

- Det var en meget speciel følelse, første gang jeg gik derind. Jeg tænkte: hvordan skal jeg blive inspireret til at fortælle historier til børnene af at stå i sådan en lille boks? Men nu synes jeg, det er fedt at stå derinde, fordi jeg har så mange muligheder. Jeg kan for eksempel vælge en bagskærm, som giver mulighed for, at vi kan køre en masse spændende grafik og bruge det aktivt i formidlingen, fortæller Jonas Madsen.

Da ’Ultra Nyt’ i foråret 2018 rykkede ud af TV-Avisens studie i DR Byen og i stedet skulle sendes mere på location og med flere grafiske elementer, opstod der et behov for at have et studie, hvor blandt andet mellemlæg på indslagene kunne laves.

Havde set boks i Norge

- Første tanke var at bygge et mødelokale om, men vi konkluderede, at det ville blive for dyrt og for dårligt – blandt andet fordi det ville blive svært at lydisolere det ordentligt. Vi havde set en fuldautomatisk boks hos NRK i Norge og fandt ud af, at det ville blive billigere og bedre med sådan en løsning, siger Poul Kaas Sørensen, der er produktionschef i Aarhus.

Ultra-boksen har to kameraer, så både en vært og gæst kan være med i studiet, eller værten kan lave hoveddrej mellem kameraerne. Samtidig kan værten selvbetjene det.

- Før vi fik studiet, var vi afhængige af, at en fotograf var ledig, og man skulle finde den rigtige baggrund et sted i huset eller udenfor. Nu kan værten gå ind og lave sine optagelser, når det passer ham eller hende. På den måde er boksen også bedre, end hvis ’Ultra Nyt’ skulle bruge et hjørne af vores andre studier, hvor man skulle tysse på dem, der bruger studiet, eller vente på at de holder pause, før man kunne komme til, siger Poul Kaas Sørensen.

Jonas Madsen supplerer:

- Det giver noget mere fleksibilitet, at vi har fået boksen, fordi vi kan gøre det hele selv, og vi kan gøre det, når det passer ind i vores arbejdsgange. Når jeg går ud derfra, skal jeg lige trække vejret igen og have ilt til hjernen, inden jeg går hen på redaktionen og arbejder videre med de optagelser, jeg har lavet i studie.

Facebook
Twitter