Kom og syng farvel til Kim Larsen søndag

Alle er inviteret til at komme og synge med, når DR i dag, søndag, holder mindekoncert for Kim Larsen på Rådhuspladsen i København. Det vil også være muligt at se koncerten på storskærme i Odense, Aalborg og Aarhus.

Hele Danmark mindes Kim Larsen. I dag, søndag den 7. oktober, inviteres alle til at synge farvel til vores nationalskjald ved en stor mindekoncert på Rådhuspladsen i København, hvor en række kendte danske musikere synger for i fællessangen.

Mindekoncerten ’Som et strejf af en dråbe – Danmark synger farvel til Kim Larsen’ finder sted fra klokken 19.30-21.00, og alle er velkomne til at møde op og synge med på Kim Larsens udødelige klassikere.

Mads Steffensen er vært for mindekoncerten, der også sendes direkte på DR1, DRTV og P4. Det koster ikke noget at deltage, men er tilstrømningen alt for stor, kan det være nødvendigt at regulere tilstrømningen af hensyn til sikkerheden.

Praktisk info om mindebegivenheden vil blive offentliggjort på dette site, som du altid nemt kan finde via hjemmesiden her dr.dk/larsen

Følgende kunstnere optræder til mindekoncerten:

Magtens Korridorer The Minds of 99 Love Shop Michael Falch Oh Land Mattias Kolstrup Caroline Henderson Carl Emil Petersen Mette Lindberg og Kira Skov Rasmus Walter Rasmus Nøhr Kwamie Liv Dorthe Gerlach DR Pigekoret

Vært: Mads Steffensen

DR viser mindekoncerten på storskærm i flere byer I Odense, Aalborg og Aarhus vil der være mulighed for at følge mindekoncerten på storskærm sammen med andre. Alle steder vil der være toiletter. Storskærmene bliver sat op her:

  • Aalborg: Musikkens Plads ved Musikkens Hus

  • Aarhus: Officerspladsen ved Musikhusparken

  • Odense: Flakhaven ved Rådhuset

Alle kan vise på storskærm Alle kan i realiteten vise mindekoncerten på storskærm, men det kræver, at man følger nogle bestemte regler. Reglerne står beskrevet i bunden af artiklen her Koncerten i udlandet Det bliver muligt at se mindekoncerten direkte i udlandet via DRTV. DR åbner for adgangen i tidsrummet, hvor mindekoncerten finder sted.Børn på aftenen Alle er velkomne, også børn. Der er gode muligheder for at trække sig tilbage, hvis man ikke helt føler, der er plads nok. Skriv gerne et telefonnummer på dit barns arm, hvis nogen skulle blive væk.Handicappede Der vil være et begrænset område til kørestolsbrugere, og først-til-mølle-princippet er gældende. Der er kun adgang fra Vester Voldgade ved rådhustrappen. Der er ikke særlig handicapparkering ud over de almindelige parkeringsforhold.

Mad og drikke Der er ikke opsat ekstra salgsboder i anledning af dette arrangement. Benyt gerne de lokale butikker. Og husk gerne at tage dit affald med til den nærmeste skraldespand.

Toiletter Der er opstillet toiletter flere steder langs H.C. Andersens Boulevard.

Information om trafikken

Vejspærring: Fra lørdag aften klokken 22 til mandag morgen klokken 06.00 vil der være afspærring på H.C. Andersens Boulevard forbi Rådhuspladsen, mellem Stormgade og Jernbanegade. Ligeledes vil Vesterbrogade være afspærret fra Bernstorffsvej mod Rådhuspladsen i samme periode.Kom til Rådhuspladsen: Det frarådes på det kraftigste at ankomme i bil. Tag for eksempel S-toget i god tid - helt til Vesterport eller Københavns Hovedbanegård. Adgang fra Nørreport er via Nørre Voldgade og H. C. Andersen, hvorimod Strøget ikke kan benyttes. Du kan ikke komme ind på Rådhuspladsen fra Strøget under hele arrangementet. Cykler kan med stor fordel parkeres et godt stykke fra hele området omkring Rådhuspladsen.Kom fra Rådhuspladsen: Når aftenen er slut, og I er klar til at smutte hjem, skal du benytte H. C. Andersens Boulevard og Vesterbrogade. Det er ikke muligt at gå via Strøget. Rådhuspladsen er spærret mod Strøget under hele arrangementet.Tog på aftenen: DSB har indsat flere togvogne på både S-tog, fjerntog og regionaltog på aftenen. Men der er mange mennesker, der vil hylde Kim Larsen, så forvent ekstra ventetid og længere rejsetid.

Banedanmark foretager sporarbejder denne weekend. Derfor kører der ingen fjern- og regionaltog mellem Københavns Hovedbanegård og Østerport. Kystbanetoget kører til og fra Østerport Station.

Linje B er søndag aften fra klokken 20.30 eneste S-tog, der kører mellem Københavns Hovedbanegård og Svanemøllen Station. Det skyldes et sporarbejde ved Svanemøllen Station.

S-tog mod Hillerød og Farum kører fra Svanemøllen Station. Rejsende til Klampenborg kan tage Kystbanetoget eller linje F til Klampenborg. Alle S-tog mod Køge, Høje Taastrup og Frederikssund kører fra København H. Man kan holde sig orienteret på rejseplanen.dk eller dsb.dk.

Se flere historier om koncerten på dr.dk/kultur og få seneste nyt på Facebook-begivenheden her