Kom til 90 års-fødselsdagsfest i Aarhus i kondisko

DRs fødselsdag bliver fejret med et 4,5 km langt oplevelsesløb i Aarhus den 12. april.

Mikkel Fønsskov fra ‘Aftenshowet’ er en af DR-værterne, der snører skoene og er med i Aarhus den 12. april. (Foto: Lars E Andreasen © Type 1)

DR fylder 90 år, og du er inviteret med til fødselsdagsfest hos DR i Aarhus søndag den 12. april. Kridt kondiskoene – og løb eller gå gennem DRs 28.000 kvadratmeter studier, kulisser og rekvisitter i Aarhus.

DRs fødselsdag bliver fejret med et 4,5 km langt oplevelsesløb, hvor kendte DR-ansigter tager dig med på en festlig rute gennem historien fra 1925–2015 med en perlerække afgørende øjeblikke, store personligheder og ikoniske figurer og programmer fra DR. Ruten vil blandt andet føre gæsterne gennem hovedgaden i Korsbæk, og løberne kan møde de originale Kaj og Andrea og Lillebror.

Er kondien ikke til 4,5 kilometer med highlights fra de sidste 90 år, kan du tilmelde dig gåturen på 2,5 kilometer i stedet. Du bør i det hele taget ikke sprinte igennem det enestående oplevelsesløb, derimod skal du være hurtig til at tilmelde dig, for her er det først til mølle hos ’Aarhus Motion’, som er medarrangør.

Mød Brødrene Olsen i Aarhus

Foretrækker du at slippe helt for at tage kondisko på til fødselsdagsfesten, kan du frit nyde et stort DR-show ved start- og målområdet. Her vil Jakob Riising lade en lang række DR-værter dyste mod hinanden i en alternativ udgave af ’Versus’, eksempelvis vil Christian Degn fra Hammerslag kæmpe mod Thomas Skov fra DR3. Derudover vil Brødrene Olsen, Lærke fra MGP 2014 og en af finalisterne fra ’X Factor’ underholde.

’Nak & Æd’ tænder bål og snader, og lader både børn og voksne prøve kræfter med naturen. I Ramasjang-området kan børnene opleve både ’Kalle’ og ’Monster Buster’.

Løb med kendte ansigter

Blandt de mange DR-værter, du kan løbe med og mod, er ’Hammerslag’s Christian Degn, Mikkel Fønsskov fra ’Aftenshowet’, Thomas Skov fra DR3 og Mette Hassing fra Den Store Bagedyst. Derudover dyster mændene fra ’Rigtige mænd’ mod hinanden.

Ruten byder blandt andet på nogle af de første udsendelser udsendt fra DR, 40’ernes besættelse med ’oprob’ og flyverblade, Korsbæk og Kim Schumacher, Husk Lige Tandbørsten og masser af sport.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk