Kommende DR-formand hilses velkommen

Kulturministeren har netop udpeget Marianne Bedsted som ny bestyrelsesformand for DR. Hun overtager posten fra Michael Christiansen ved årsskiftet.

Marianne Bedsted har erfaring fra kulturens verden og har blandt andet tidligere været direktør for Musikhuset Aarhus. Foto: Salling. (© Kristian Wind)

Efter at have siddet som bestyrelsesformand i DR siden 2008 udløber Michael Christiansens formandsperiode ved udgangen af 2018. Posten overtages herefter af Marianne Bedsted. Hun er administrerende direktør for Salling Department Stores, bestyrelsesformand for Den Jyske Opera og har tidligere blandt andet været direktør for Musikhuset Aarhus.

Michael Christiansen blev udpeget som bestyrelsesformand i DR første gang i 2008 af daværende kulturminister Carina Christensen. Siden er han blevet genudpeget af både Per Stig Møller og Marianne Jelved.

Har haft indledende drøftelse

Om sin efterfølger udtaler Michael Christiansen:

DR og medierne generelt står over for store forandringer. Marianne Bedsted har bred erfaring inden for både ledelse og kultur, og jeg er overbevist om, at hun er den rette til at sikre DR’s fortsatte udvikling. Jeg ser frem til vores drøftelser i den kommende tid,” siger han.

Michael Christiansen stopper som bestyrelsesformand i henhold til vedtægterne ved udgangen af 2018.

Selv siger Marianne Bedsted om sit nye hverv:

”Jeg ser utroligt meget frem til fra årsskiftet sammen med DR’s øvrige bestyrelse, ledelsen og de mange dygtige medarbejdere at udvikle DR videre som en kulturinstitution - kendetegnet af kvalitetsindhold, relevans og nærvær. DR vil også fremover indtage en unik position i danskernes hverdag som public service-institution i et foranderligt medielandskab, hvor konkurrencen om borgernes opmærksomhed og tid aldrig har været større.”

FacebookTwitter