Kommentatortalent er DRs stemme ved EM i håndbold

Ugens aktuelle navn: Frederik Lindved kommenterer håndbold-EM i januar. Bagefter bytter kommentatortalentet sportsgren og turnering ud med OL-ishockey.

Frederik Lindved bliver DRs stemme ved håndbold-EM i Kroatien. (Foto: Bjarne B. Hermansen © Bjarne B. Hermansen)

Det er en ganske særlig stemme, der guider danskerne gennem håndbold-EM i januar. Det er nemlig ikke kun de håndboldinteresserede, der har hørt den før.

Frederik Lindved har mange sportsgrene på sit kommentator-CV. Ishockey, fodbold og X Games er bare nogle af dem. Det største fokus ligger dog hos håndbolden. Derfor er det også helt naturligt, at det er ham, som kommenterer herrelandsholdets kampe i 'LIGA' på P3. Og det kræver, at man sætter sig ekstra godt ind i stoffet.

”Det handler om forberedelse. Det danske hold skal jeg selvfølgelig have styr på – det har jeg nu også. Så er der nogle modstandere, jeg skal have læst op på. Nogle kender jeg fra tidligere slutrunder og Champions League, mens andre er mere ukendte og kræver, at jeg researcher lidt ekstra,” siger Frederik Lindved og tilføjer, at det dog ikke er alt, man kan forberede.

”Der er meget i kommenteringen, som man ikke skrive ned på et stykke papir. En ting er, at man har forberedt sig. Noget andet er det spil, der foregår lige foran, som man også skal følge med i.”

Fra EM til OL

Det var egentlig ishockeyen, der sparkede Frederik Lindveds kommentatorkarriere i gang. Den 28-årige journalist, der er vokset op i Rungsted, har selv opereret på isen i mange år – også på relativt højt niveau. Undervejs i sit studie på Journalisthøjskolen i Aarhus blev han tilbudt rollen som kommentator for det lokale 1. divisionshold. Det gav ham blod på tanden.

”Da jeg havde kommenteret i nogle måneder, og sæsonen sluttede, startede jeg i praktik hos DR Sporten. Der kommer man automatisk til at prøve kræfter med radiokommentering, og så greb det om sig,” siger kommentatoren, der får lov til at prøve kræfter med ishockey-kommentatorjobbet igen, når han skal dække sporten ved årets vinter-OL.

Det gjorde jeg også for fire år siden til OL i Sochi. Denne gang skal han sideløbende dække Champions League, så han slipper ikke håndbolden helt.

Du kan høre Frederik Lindved på P3, når han kommenterer Danmarks kampe i mellemrunden fredag, søndag og onsdag.

Facebook
Twitter