Komponister giver Jakob Stegelmann en særpris

’Troldspejlet’s far fik DJBFA/Komponister og Sangskriveres pris for ofte at lægge vægt på musikkens rolle i sine programmer og for sin indsats ved orkesterkoncerter med berømt filmmusik.

Jakob Stegelmann fik sin pris overrakt på spillestedet Vega i København onsdag aften. (Foto: Daniel Nielsen © Daniel Nielsen - frozenpanda.com)

Landets komponister og sangskrivere valgte at hædre DRs Jakob Stegelmann med en særpris, da de onsdag aften uddelte deres hæderspriser for 36. gang på spillestedet Vega i København.

DJBFA/Komponister og Sangskrivere gav Jakob Stegelmann prisen for hans årelange indsats i ’Troldspejlet’ på DR med at formidle film og computerspil – og for ofte at lægge vægt på musikkens rolle. Jakob Stegelmann har lavet ’Troldspejlet’ for DR siden 1989, ligesom han i en årrække har udvalgt, hvad der bliver vist i ’Disney Sjov’ på DR1.

Vært ved koncerter med filmmusik

Jakob Stegelmann blev ligeledes hædret for de senere år at have præsenteret orkesterkoncerter med berømt filmmusik.

Det gjorde Jakob Stegelmann for eksempel tidligere i år, da DR Symfoniorkestret gav to såkaldt ”gaming”-koncerter i DR Koncerthuset med for eksempel musik fra computerspil som ’Journey’, ’Assassin’s Creed’, ’Skyrim’, ’Final Fantasy’, ’Halo’ og mange flere opført live.

”At denne pris er givet af danske komponister – og her især film- og spilkomponister gør mig meget stolt og glad. Jeg har altid elsket musikken i film og spil og jeg anser den for at være en meget vigtig kunstart. Så at jeg nu får at vide, at ’Troldspejlet’ har formidlet det, så andre også har lagt mærke til det – er lidt af en sejr,” siger Jakob Stegelmann, der fik prisen overrakt af filmkomponist Jesper Hansen.

De øvrige priser ved uddelingen gik til komponisten og sangskriveren Aske Bentzon, som blandt andet modtog DJBFA’s hæderspris for sin musik til ’Bamses Billedbog’, jazzkomponisten og trommeslageren Emil de Waal, som blandt andet har spillet i ’TV-Quizzen’ på DR K samt til Anne Linnet for hendes indsats som sangskriver gennem årtier i dansk musik.

DJBFA/Komponister og Sangskrivere repræsenterer 1700 professionelle komponister og sangskrivere inden for den rytmiske musik fra pop, rock, jazz, folk til elektronisk musik og filmmusik.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk