Korsang på amerikansk: DR Vokalensemblet indtog kendte universiteter i USA

Gennem den seneste uge har de 18 sangere i DR Vokalensemblet besøgt to af verdens mest anerkendte universiteter, Harvard og Yale i USA. Her er de kommet tæt på både lærere, studerende og publikum gennem blandt andet koncerter, workshops og masterclasses.

 • DR Vokalensemblet er internationalt kendt for sin særlige, nordiske klang. Derfor havde Yale University inviteret koret til at synge sammen de amerikanske sangere i universitetets eget kor, Schola Cantorum. Her ses de til en prøve i universitetets store koncertsal, Woolsey Hall. Foto: Peter Tönshoff.
  1 / 8
 • Sådan så det ud, da DR Vokalensemblet gav koncert for det amerikanske publikum i Woolsey Hall. Koncerten blev live-streamet og bestod af blandt ande dansk og nordisk musik, som knytter sig til allehelgen og den internationale Armistice Day, som markerer afslutningen på Første Verdenskrig. Foto: Peter Tönshoff. (Foto: © Christian Larsen, DR Koncerthuset)
  2 / 8
 • En del af besøget på Yale University bestod af masterclasses og workshops, hvor DR Vokalensemblet og deres æresdirigent Marcus Creed delte deres viden og erfaring med universitets studerende. Her er det Marcus Creed, der underviser unge dirigentstuderende. Foto: Peter Tönshoff. (Foto: © Christian Larsen, DR Koncerthuset)
  3 / 8
 • De dirigentstuderende fra Harvard fik mulighed for at prøve deres kunnen af på de professionelle sangere i DR Vokalensemblet, som medvirkede i masterclassen. Foto: Peter Tönshoff.
  4 / 8
 • Endnu en ung Yale-studerende øver sig i at dirigere kormusik, mens Marcus Creed og DR Vokalensemblet følger hans bevægelser. Foto: Peter Tönshoff.
  5 / 8
 • Vejret har været koldt, men klart på det meste af DR Vokalensemblets USA-turné. Her er koret ude at få lidt luft i New Haven, hvor Yale Universitetet ligger. Foto: Peter Tönshoff.
  6 / 8
 • Mellem prøver, koncerter og masterclasses har der også været tid til at knytte personlige bånd mellem DR Vokalensemblets sangere og de musikstuderende på de to universiteter. Her er det DR Vokalensemblets Hannah Maria Strand, der slapper af med en Yale-studerende i Woolsey Hall. (Foto: © Christian Larsen, DR Koncerthuset)
  7 / 8
 • En del af besøget på Harvard University bestod af en koncert, hvor DR Vokalensemblet optrådte sammen med universitetsstuderende i den store Harvard Memorial Church. Koncerten blev optaget til radio og sendes mandag den 20. november klokken 19.20 på P2 og DR LYD. Foto: Peter Tönshoff.
  8 / 8