Kostumerne fra ’Krøniken’ kommer på udstilling

DR og Fonden Nørre Vosborg arrangerer snart den første udstilling med kostumerne fra én af DR’s søndags-dramaserier. Det er i det hele taget noget, DR gerne vil mere af i de kommende år.

  • Nørre Vosborg udstiller blandt andet nogle af kostumerne, som Erik (Ken Vedsegaard) og Ida (Anne Louise Hassing) var iført i 'Krøniken' (Mike Kollöffel, DR © Type 1)
  • Søs (Maibritt Saerens) og Eriks kostumer fra 'Krøniken' er er nogle af dem, som snart kan ses på Nørre Vosborg. (Ken Vedsegaard) (Mike Kollöffel, DR © Type 1)
  • Herregården Nørre Vosborg vil i november og december udstille kostumer fra DR’s dramaserie ’Krøniken’. (Foto: Ole Mortensen © Type 2)
1 / 3

Hvordan så tøjet ud, som Søs, Ida, Palle, Erik, Kaj Holger, Karin og Børge havde på i DR’s populære dramaserie ’Krøniken’, som over 2,7 millioner seere fulgte, da det gik vildest for sig i 2004-2007. Det bliver der nu rig lejlighed for at nærstudere, når DR snart for første gang er med til at arrangere en udstilling med kostumerne fra én af DR’s søndags-dramaserier. Omkring 25 kostumer og visse scenografiske elementer vil være at finde på herregården Nørre Vosborg syd for Vemb i det midt- og vestjyske i en udstilling, der varer fra den 17. november i år og frem til og med den 16. december. Nørre Vosborg har tidligere blandt andet lagt stuer til en udstilling om DR’s julekalendere gennem tiden.

’Krøniken’-udstillingen bliver skabt i et samarbejde mellem DR Salg, DR’s kostumeafdeling og Nørre Vosborg, og det er noget, der vil komme mere af i den kommende tid, bebuder Thit Dyreberg, der er projektleder i DR Salg. Hidtil er det især elementer og kostumer fra DR’s børnefjernsyn og julekalendere, som har været udstillet. ”DR har så meget guld i gemmerne, som vi rigtig gerne vil have op af kælderen i DR Byen og vise frem i oplagte sammenhænge. Det syntes vi, det var, da Nørre Vosborg nu spurgte, og der er en masse at fortælle, fordi ’Krøniken’ fandt sted over en relativ lang periode – fra 1940’erne til 1970’erne,” siger Thit Dyreberg. Direktør for Fonden Nørre Vosborg, Trine Jepsen, glæder sig til at vise udstillingen: ”Vi har igennem de sidste par år haft et virkelig godt samarbejde med DR. Da tanken om at bringe DR’s populære serier ud til publikum i form af udstillinger opstod, var vi meget glade for, at DR var med på idéen og sagde ja. Vi glæder os særlig meget til at udstille netop ’Krøniken’ i de smukke julepyntede herregårdsstuer, hvor kostumer, billeder og effekter vil gå op i en højere enhed med de historiske herregårdsrammer,” siger hun.Hører gerne fra andre Samtidig med at sløret nu løftes for den kommende ’Krøniken’-udstilling, kommer Thit Dyreberg fra DR Salg med en opfordring til for eksempel museer, slotte, herregårde og store biblioteker.

”Hvis andre interesserede kunne have lyst til at lave lignende udstillinger, må de rigtig gerne henvende sig til os. Det kunne for eksempel være udstillinger med andre kostumer fra DR’s gemmer eller for den sags skyld med dem fra ’Krøniken’, hvis man vil tage over, når Nørre Vosborg har deres udstilling overstået. Det er noget, DR gerne vil lave noget mere af i de kommende år,” siger Thit Dyreberg. Det 10. afsnit af ’Krøniken’, som er skrevet af Stig Thorsboe, er stadig på 14. år det mest sete program i Danmark i den tid, der har været lavet seermålinger. 2.717.000 seere så afsnittet tilbage i 2004, og dermed var programmet også mere set end EM-fodboldfinalen i 1992, hvor Danmark vandt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk