Kronprinsparret deler priser ud i Ringsted i år – og DR sender direkte

Kronprinsparrets Priser produceres i samarbejde med DR, og den 5. november i år bliver det Ringsted Kongrescenter, der kommer til at danne rammen om uddelingen.

Kronprinsparret på scenen sidste år i Vejle Musikteater. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

DR producerer showet og sender direkte fra begivenheden, når Kronprinsparrets Priser hvert år bliver holdt i skiftende danske byer.

I 2021 var det i Vejle Musikteater, DR skulle gøre kameraer og mikrofoner klar, og i år bliver det Ringsted Kongrescenter, der kommer til at danne rammen om showet, som bliver holdt lørdag den 5. november 2022. Det løftede Kronprinsparret og Bikubenfonden sløret for torsdag morgen.

Var en bryllupsgave i sin tid

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet i 2004, hvor det var Bikubenfondens bryllupsgave til Kronprinsparret, der netop blev gift det år. Formålet med priserne er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde.

I alt bliver der uddelt fire priser ved lejligheden – nemlig Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris, hvor der følger en halv million kroner med hver pris samt et kalejdoskop skabt af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson. Derudover bliver der også uddelt to Stjernedrys-priser, hvor der følger 100.000 kroner med.

DR viser showet direkte på DR1 og DRTV klokken 21.00 den 5. november. Hvem der er værter på showet, og hvem der spiller ved den lejlighed, bliver offentliggjort senere.

I 2013 var prisuddelingen helt specielt. Da blev den holdt i Operahuset i Sydney som et led i den dansk-australske fejring af Operahusets 40-års jubilæum.