Kronprinsparrets Priser uddeles allerede i september i år

Vejle Musikteater kommer til at danne rammen om årets uddeling, der blandt andet kan ses direkte på DR1 og DRTV den 25. september. DR producerer showet.

Kronprinsessen og Kronprinsen uddeler i år priser på Vejle Musikteater. Sidste år foregik det på Værket i Randers. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Mens det de seneste år har været i november, at Kronprinsparrets Priser blev uddelt, bliver det i år allerede i september, der skal uddeles hæder til fremragende præstationer inden for kunst, kultur og socialt arbejde.

Kronprinsparrets Priser bliver hvert år holdt et nyt sted i landet, og i 2021 kommer Vejle Musikteater til at danne rammen om uddelingen, hvor Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris samt to Stjernedryspriser skal uddeles. Showet bliver produceret i samarbejde med DR, og seerne kan blandt andet følge med på DR1 og DRTV lørdag den 25. september klokken 21.00.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet i 2004, hvor det var Bikubenfondens bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med Kronprinsparrets Priser er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde. Ligesom de foregående år kommer aftenen også til at indeholde en række musikalske og kunstneriske indslag – udover Kronprinsparrets overrækkelse af de fire priser.

To afsløres før - to under showet

Modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris bliver først afsløret under showet den 25. september, mens modtagerne af de to Stjernedryspriser bliver offentliggjort i ugen op til prisuddelingen.

Med Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris følger en halv million kroner og et kalejdoskop skabt af Olafur Eliasson, mens der med Kronprinsparrets to Stjernedryspriser følger 100.000 kroner.

Hvem, der bliver værter, og hvem, der optræder ved den lejlighed, bliver afsløret senere.

FacebookTwitter