Kulturelskere får to nye programmer: 'Kulturelt' og 'Filmselskabet Delight'

På søndag den 1. maj har DRTV og DR2 premiere på to nye kulturprogrammet med fokus på aktuel kultur.

Jonathan Herrik er vært for det nye, ugentlige kulturprogram 'Kulturelt'. (Foto: Paw Lindegaard © DR Kultur)

På søndag den 1. maj har DRTV og DR2 premiere på to nye kulturprogrammet med fokus på aktuel kultur.

'Kulturelt' fortæller aktuelle kulturhistorier, dér hvor de udspiller sig. Historier med nysgerrige og skæve spørgsmål, der skaber en spændende samtale om kultur. En aktuel historie bliver i hvert afsnit foldet ud, og eksperter og kulturpersonligheder sætter historien i perspektiv og afprøver påstande og anderledes vinkler. Vært på programmet er Jonathan Herrik.

- Jeg tror, det er vigtigt at turde stille både uhøjtidelige, direkte og drilske spørgsmål til kulturlivet. Min ambition er, at der skal skrues op for passionen og alle de små skæve, nørdede detaljer, der fascinerer os og som rummer en god historie, siger den nye vært Jonathan Herrik.

Maria Månson og Per Juul Carlsen er værter i 'Filmselskabet Delight'. (Foto: Holger Rytter Hansen © TOBIAS JEPPE)

Hurtig introduktion til en aktuel film eller serie

'Filmselskabet Delight' giver en hurtig introduktion til en aktuel film eller serie, som værterne Maria Månson og Per Juul Carlsen tager under kærlig behandling. Programmet er en anmeldelse, et tematisk perspektiv og en lille teaser, der kan give lyst til en tur i biografen eller kvalitetstid foran hjemmeskærmen. Det hele serveret med ægte filmglæde, stor passion og ærlig kritik.

- Med disse to programmer kaster vi et nysgerrigt blik på kulturens nyeste tendenser og værker set i en aktuel kontekst og viser dens mangfoldighed fra performancekunst til popkultur, fortæller redaktionschef i DR Kultur Ida Holten Ebbesen.

  • KULTURELT: 8 programmer á 22 minutter. Sendes klokken 22.00 på DR2 og kan streames på DRTV fra den 1. maj. Vært: Jonathan Herrik

  • FILMSELSKABET DELIGHT: 8 programmer á 6-7 minutter. Sendes umiddelbart efter 'Kulturelt' på DR2 og kan også streames på DRTV fra den 1. maj. Værter: Maria Månson og Per Juul Carlsen.