Læserne spørger: Hvor mange arbejder der i grunden i DR?

Dr.dk/omdr spurgte læserne, om de undrer du sig over noget i DR. Flere ville gerne have opklaret, hvor mange, der i grunden er ansat. Svaret kan du få her.

Her er det 'P1 Morgen', der er ved at komme til verden. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, Type 1)

I en stribe artikler i løbet af denne sommer finder dr.dk/omdr svar på spørgsmål, som lyttere, seere og brugere brænder inde med om DR. Da vi kom med opfordringen om at stille spørgsmål i sidste måned, var der flere, der stillede det måske oplagte spørgsmål: Hvor mange arbejder der i grunden i DR? Spørgsmålet lyder måske også nemt at svare på - men helt så enkelt er det faktisk ikke at svare præcist på, hvor mange, der skal til for at lave stof til DRs seks TV-kanaler og otte radiokanaler, DRs hjemmeside dr.dk, DRs tekst-tv og DRs sociale medier. Derudover er der også musikere og sangere ansat i DRs to orkestre og seks kor. For blot at nævne noget af det, DR beskæftiger sig med fra 10 adresser over hele landet.

Fuld tid og deltid

Nogle er ansat på fuld tid, andre på deltid, andre igen er freelance-tilknyttede noget af året, timelønnede eller tidsbegrænset ansatte, og derfor er der meget, der skal regnes med, når regnestykket skal gøres op. Af DRs årsberetning for 2015, der kom i april, fremgår det, at DR sidste år beskæftigede i gennemsnit 2.669 årsværk i fastere ansættelsesforhold. Det dækker over fastansatte, tidsbegrænset ansatte, timelønnede og elever samt lønnede praktikanter, og det var 175 årsværk mindre end i 2014.

DR bruger også konstant en stribe freelance-ansatte. Det kan være folk med særlige kompetencer, som er tilknyttet til DR, eller nogle, der hjælper til i spidsbelastningsperioder. Omregnet til fuldtidsbeskæftigede udgør de 564 årsværk, fremgår det af DRs årsrapport, som også kan fortælle, at 85 var på en fratrædelsesordning sidste år. Alt i alt betyder det, at DR i 2015 havde 3.318 fuldtidsbeskæftigede ansat – eller 53 færre end året før.