Lars Mikkelsen får en Emmy i New York

Hovedrolleindehaveren i DR’s dramaserie ’Herrens Veje’ sikrede sig tidligt tirsdag morgen dansk tid en international Emmy for sin skuespillerpræstation i serien.

  • Lars Mikkelsen med sin Emmy for bedste mandlige hovedrolle i dramaserie. (Foto: Camilla Hammerich)
  • Lars Mikkelsen modtog natten til tirsdag en international Emmy for bedste mandlige hovedrolle i New York. (Foto: Camilla Hammerich)
  • Lars Mikkelsen sikrede sig tidligt tirsdag dansk tid en international Emmy for sin præstation i ’Herrens Veje’. (Foto: Foto: Tine Harden)
1 / 3

Skuespilleren Lars Mikkelsen har med sin præstation som præsten Johannes Krogh i DR’s dramaserie ’Herrens Veje’ været det seneste års bedste mandlige skuespiller i en international dramaserie.

Det mener The International Academy of Television Arts & Science i New York, som natten til tirsdag dansk tid valgte at give en international Emmy - tv-branchens svar på en Oscar – til den 54-årige danske skuespiller, der lige nu er aktuel i rollen hver søndag på DR1 og DRTV.

I kategorien ’Bedste mandlige skuespiller i tv-serie’ sikrede han sig den fornemme statuette foran skuespillerne Julio Andrade fra den brasilianske serie ’Um Contra Todos’, canadiske Billy Campbell fra serien ’Cardinal’ og tyrkiske Tolga Saritas fra serien ’Soz’.

“Det virker fuldstændigt surrealistisk det her. Der var så mange stærke optrædener fra de andre nominerede. I Danmark har vi i mange år været frontløbere på drama, og denne pris sætter streg under, at man stadig kan regne med os. Jeg er så glad og beæret," lyder det fra en glad Lars Mikkelsen. Producent på 'Herrens Veje', Camilla Hammerich fra DR Drama, siger: ”Det er en stor ære og glæde for DR og Danmark, at Lars Mikkelsen har fået årets internationale Emmy for sin rolle i ’Herrens Veje’. Han fortjener det fuldt ud. I over to år har Lars levet og åndet med karakteren Johannes, og med sit lysende skuespiltalent og sin utrættelige arbejdsindsats har han skabt et fantastisk portræt af et mangesidet og voldsomt menneske. Lige nu er Lars Mikkelsen en af Danmarks største skuespillere, og det har udlandet fået øjnene op for. Det kan vi kun være stolte af og taknemmelige for."

Fem danske dramaserier har fået

Det var 46. gang, der blev uddelt internationale Emmy-priser, og Lars Mikkelsen modtog statuetten på New York Hilton, hvor der i alt blev uddelt 11 Emmy’er inden for drama, kultur, underholdning og dokumentar.

Siden 2001 har DR-serier og -skuespillere været nomineret til i alt 22 Emmy’er, og det er lykkedes at hive en med hjem fem gange – nemlig for serierne ’Ørnen’, ’Livvagterne’, ’Nikolaj og Julie’, ’Unge Andersen’ og ’Rejseholdet’. Derimod er det første gang, at én af skuespillerpræstationerne i DR’s serier bliver belønnet med en international Emmy.

Udover Emmy’erne til dramaserierne har ’Det sorte kageshow’ fra DR også fået en international Emmy for ’Bedste underholdning for børn’, ligesom DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn i 2016 modtog en æres-Emmy for DR’s rolle i udviklingen af ny, banebrydende tv-dramatik.

En ny chance i næste uge

Allerede i næste uge har Lars Mikkelsen mulighed for at få endnu en international pris for sin rolle som Johannes Krogh. Da er han nomineret til en C21 International Drama Award i London. Her er serien ’Herrens Veje’ for øvrigt også nomineret som ’Bedste ikke-engelsksprogede dramaserie’ og for ’Bedste casting’.

FacebookTwitter