Lars Mikkelsen nomineret til en Emmy for ’Herrens Veje’

Rollen som præsten Johannes kan give Lars Mikkelsen en Emmy i november. Serien ’Herrens Veje’ er tilbage på DR1 den 14. oktober.

Lars Mikkelsen er nomineret for sin rolle som Johannes Krogh i 'Herrens Veje'. (Foto: Tine Harden © Type 1)

DR er atter med i kapløbet om Emmy’er i dramakategorien, når de internationale Emmy-statuetter skal uddeles i New York den 19. november. Torsdag eftermiddag afslørede The International Academy of Television Arts & Science årets nominerede, og blandt dem, der blev trukket op af hatten, var skuespilleren Lars Mikkelsen, som bliver nomineret i kategorien ’Bedste mandlige skuespiller’ for sin rolle som præsten Johannes i DR’s dramaserie ’Herrens Veje’. Lars Mikkelsen er i kategorien oppe mod Julio Andrade fra Brasilien, Billy Campbell fra Canada og Tolga Saritas fra Tyrkiet.

Siden 2001 er DR-serier og skuespillere i DR-serier blevet nomineret til 22 Emmy’er, og det er lykkedes at hive en med hjem fem gange for serierne ’Ørnen’, ’Livvagterne, ’Nikolaj og Julie’, ’Unge Andersen’ og Rejseholdet.

Derudover har DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn modtaget en æres-Emmy for DR’s rolle i udviklingen af ny, banebrydende tv-dramatik. DR har allerede chancen for at modtage en Emmy natten mellem den 1. og 2. oktober, når dokumentaren ’Menneskesmuglerne’ af Poul-Erik Heilbuth og Georg Larsen er nomineret til en dokumentar-Emmy. Det er første gang, DR er nomineret til den fornemme pris i denne kategori. ’Herrens Veje’ er tilbage på DR1 søndag den 14. oktober klokken 20.00.

Facebook
Twitter