Lise Nørgaard får en helt særlig pris

Den 15. maj bliver titlen som ’Æres-Publicist’ for første gang tildelt en person. Den går til ’Matador’s mor Lise Nørgaard, som fylder 100 år i næste måned.

Lise Nørgaard blev allerede fejret ivrigt på ’Korsbæk på Bakken’ sidste år, da hun fyldte 99 år. Nu bliver hun ærespublicist. (Foto: Korsbæk på Bakken.)

Umiddelbart før DR1 lørdag aften har premiere på den nye udgave af ’Matador’, som har fået et filmteknisk ansigtsløft, har den populære series hovedforfatter, Lise Nørgaard, sikret sig en titel, som ingen andre tidligere har haft. Hun kan fremover bære titlen som ”Æres-Publicist”.

Titlen modtager Lise Nørgaard, der fylder 100 år i juni måned, officielt på Bremen Teater i København mandag den 15. maj, når Den Danske Publicistklub uddeler Publicistpriserne 2017, og hun vil være til stede for at få den.

”Lise Nørgaard har igennem et langt – meget langt – liv lagt kolossal flid, nysgerrighed og fortælleglæde i at informere danskerne om både fortid, nutid og fremtid. Med imponerende fokus har hun skrevet sig ind i danmarkshistorien gennem sit virke på Roskilde Dagblad, Dagbladet Politiken, Ugebladet Hjemmet og Berlingske Tidende. Alene listen over medier, hun har arbejdet for, bevidner hendes alsidighed,” siger formanden for Den Danske Publicistklub og medlem af juryen Per Mikael Jensen, der fortsætter:

”Dertil kommer, naturligvis, den enestående præstation, det var at skrive dansk tv-histories mest sete og elskede serie ’Matador’. Igennem hele sit liv har Lise Nørgaard levet for at fortælle historier, og det er en stor fornøjelse at tildele Lise Nørgaard titlen som Æres-Publicist,” siger han.

Lise Nørgaard har faktisk stadig godt gang i skrivemaskinen, som hun ynder at bruge. Hun er i redaktionen på Korsbæk Tidende, der bliver udgivet på ’Korsbæk på Bakken’, som DR, Lise Nørgaard og teltholder Torben ”Træsko” Pedersen åbnede for to år siden, og som mange har besøgt siden.

Det er DRs Clement Kjersgaard, der er vært i Bremen Teater, når Den Danske Publicistklub uddeler publicistpriser den 15. maj.

Facebook
Twitter