Lise Nørgaard har travlt med at få Korsbæk Tidende klar

85 år efter at 'Matador's hovedforfatter, Lise Nørgaard, startede som journalistelev, har hun stadig travlt med at lave avis. I disse dage skabes Korsbæk Tidende, der udkommer i Korsbæk på Bakken.

 • 85 år efter at Lise Nørgaard havde sin første arbejdsdag som journalistelev på Roskilde Dagblad i 1935, har hun stadig travlt med at lave avis. Mandag var hovedforfatteren bag DR's uopslidelige dramaserie 'Matador' til redaktionsmøde på Korsbæk Tidende. Det er avisen om dagligdagen i Korsbæk, som hver sæson udkommer i Korsbæk på Bakken. Stedet åbnede i 2015 i Klampenborg i et samarbejde mellem teltholder Torben 'Træsko' Pedersen, DR og Lise Nørgaard selv. (Foto: Korsbæk på Bakken)
  1 / 6
 • Korsbæk Tidendes redaktør er Morten Kaiser, der ses til venstre her. Korsbæk Tidende er udformet som en typisk avis fra midten af 1930'erne, og snart 103-årige Lise Nørgaard har flere funktioner på avisen. Hun byder ind med ideer til den, ligesom hun er med til at sikre, at sprogtonen og retstavningen er, som da hun startede som journalistelev. Det betyder for eksempel, at der bliver skrevet med aa frem får bolle-å, som først kom i 1948. Navneord skrives også med stort begyndelsesbogstav. (Foto: Korsbæk på Bakken)
  2 / 6
 • Lise Nørgaard er samtidig med til at sikre, at stilen og tonen i avisen er, som den var i en mellemstor provinsby som Korsbæk i årene før Anden Verdenskrig. Her har nogle af Korsbæk på Bakkens indbyggere kastet sig over sidste års udgave, hvor en af hovedhistorierne var, at Korsbæk skulle have superhospital. (Foto: Korsbæk på Bakken)
  3 / 6
 • Indtil for et par år siden skrev Lise Nørgaard selv historier til Korsbæk Tidende, men nu 'nøjes' hun med at diktere artikler og føde ideer. Og dem var der mange gode af på mandagens redaktionsmøde, forlyder det. Lise Nørgaard har nu givet sin skrivemaskine af mærket Hermes til Korsbæk på Bakken, hvor den står udstillet. (Foto: Korsbæk på Bakken)
  4 / 6
 • Korsbæk Tidende har eksisteret, lige siden åbningen af Korsbæk på Bakken i april 2015, hvor dette billede stammer fra. Her var tophistorien, at Korsbæk blev hædret som årets by. (© Lars E. Andreasen)
  5 / 6
 • Næste udgave af Korsbæk Tidende udkommer den 3. april, når Korsbæk på Bakken åbner årets sæson. Ifølge vedholdende rygter skulle der være en retssag under opsejling i Korsbæk - en retssag, som blandt andet berører kvinders plads i hjemmet. Alle 24 afsnit af 'Matador' ligger lige nu tilgængelige på DRTV, så du kan se dem, når du har tid og lyst til at tage til Korsbæk. (Foto: PR/Korsbæk på Bakken)
  6 / 6
Facebook
Twitter
Emner: