Lise Nørgaards 101 års fødselsdag bliver fejret i Korsbæk

’Korsbæk på Bakken’ i Klampenborg planlægger at fejre den store dag søndag den 17. juni.

Lise Nørgaard skar kagen for, da hun fyldte 100 år sidste år. Nu er der lagt op til 101 års fødselsdag i juni. (Foto: Henrik Petit © © 2017 Henrik Petit for Korsbæk på Bakken)

Forfatteren og journalisten Lise Nørgaard fylder 101 år om mindre end to måneder – nemlig torsdag den 14. juni.

Igen i år bliver der mulighed for at komme at ønske hovedforfatteren bag 'Matador' tillykke og lykønske hende med den nye alder. ’Korsbæk på Bakken’ i Klampenborg, som er skabt af teltholderen Torben ’Træsko’ Pedersen i samarbejde med DR Salg og Lise Nørgaard selv, planlægger nemlig for tredje år i træk en markant fejring af Lise Nørgaard i Algade i ’Korsbæk på Bakken’. Det hele kommer til at løbe af stablen søndag den 17. juni fra klokken 12.00.

Traditionen med at hylde ’Matador’s mor startede allerede, da Lise Nørgaard blev 99 år for to år siden. Og sidste år var hundredvis af fans strømmet til for at fejre en overvældet Lise Nørgaard, der ankom til Korsbæk med Vedbæk Garden forrest.

Samtidig blev der indstiftet et Lise Nørgaard-legat, som DRs børnevært Sebastian Klein modtog. Legatet vil også blive uddelt i år, og det er Lise Nørgaard selv, der finder egnede modtagere – sammen med Lise Nørgaards barnebarn, Camilla Hjælmhof, dr.phil og professor Vincent Hendricks fra Københavns Universitet, cand.theol. og sognepræst Kathrine Lilleør og direktør Torben ’Træsko’ Pedersen fra ’Korsbæk på Bakken’ og Cirkusrevyen.

Holdes sammen med byfest i Korsbæk

Lise Nørgaards 101 års fødselsdag bliver fejret i forbindelse med, at der er ’Korsbæk Byfest’, og stedet lover, at det bliver en festlig dag med spil, leg og musikalske indslag – udover fejringen af Lise Nørgaard.

Til november er det 40 år siden, at ’Matador’ havde premiere på DR1, og serien er stadig så populær, at ’Matador’ i sidste uge var ugens mest sete tv-program i Danmark.

83 år efter at Lise Nørgaard satte sig til tasterne første gang på Roskilde Tidende, er hun fortsat aktiv som skribent, og på ’Korsbæk på Bakken’ bidrager hun til Korsbæk Tidende, som man kan købe på stedet.

Korsbæk Tidende er udformet som en typisk avis fra 1930’erne, og udover at skrive er Lise Nørgaard også garant for stil, tone og et pasende indhold for en avis i en mellemstor provinsby i årene lige før Anden Verdenskrig.

Det vil ikke koste noget at deltage i selve fejringen af Lise Nørgaard, men det gør det selvfølgelig, hvis man vil have Tjener Boldts håndmadder, biksemad eller fødselsdagskringle og kaffe serveret.

De mere præcise planer for fejringen bliver præsenteret senere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk