Lise Rønne kommer tilbage til DR

Lise Rønne er tilbage i DR fra 1. august, hvor seerne kan glæde sig til at se hende som vært på DR1’s ’Aftenshowet’.

Lise Rønne er tilbage i DR fra den 1. august. (Foto: Lars E Andreasen © Type 1)

Det er to år siden, at Lise Rønne sagde farvel til kollegerne i DR – og måske tilføjede et stille ”på gensyn” for sig selv. I al fald vender den dygtige og alsidige journalist tilbage til DR og ’Aftenshowet’ den 1. august.

Det er en rolle, som på én gang er både ny og velkendt for hende. Lise Rønne har tidligere været redaktør på DR1’s daglige aktualitetsprogram og har enkelte gange været værtsafløser. Men det er første gang, hun bliver fast vært.

Fakta om Lise Rønne

Lise Rønne er født i 1978, har en bachelor i medievidenskab samt en diplomuddannelse i journalistik. Rønne startede sin tv-karriere på MTV i London som producerassistent og har siden 2002 haft sin gang i DR.

Lises erfaring som tv-vært er uovertruffen. Senest var hun vært på DRs Store Juleshow, og i disse dage er det et år siden, at hun udgjorde en tredjedel af værtsteamet ved Eurovision Song Contest 2014. Hun har også været vært to gange ved det Danske Melodi Grand Prix (2011 og 2013) samt X-Factor-værtinde fire gange (2008, 2009, 2011, 2012). Ydermere har Rønne blandt andet været studievært på programmer som Boogie, Dagens Danmark og Her er dit liv.

I perioden 2011 – 2013 har hun haft en stilling som redaktør for Fakta og Livsstil ved DR Medier. Senest har hun arbejdet som freelancer.

Rønne glæder sig over at være tilbage i Danmarks største mediehus, og hun lægger heller ikke skjul på, at det daglige møde med mennesker har haft stor betydning for, at hun igen er at finde på ’Aftenshowet’:

”Den røde tråd i mit liv er på mange måder dialogen og mødet med mennesker. Jeg elsker at tale med alle typer af folk. Det inspirerer mig dybt, og jeg ser virkelig frem til at dyrke den del som vært på ’Aftenshowet’,” siger Lise Rønne.

Professionel, erfaren og entusiastisk

Chef for DR Aktualitet & Debat, Jesper Larsen, glæder sig også over, at Lise Rønne igen er at finde i DR, og han ser frem til samarbejdet med hende:

”Det bliver dejligt at få hende hjem. Udover Lises helt åbenlyse kvaliteter og store professionalisme, erfaring og entusiasme, har hun en særlig egenskab: Hun kan tale med alle slags mennesker helt oprigtigt, interesseret og nysgerrigt – lige fra det store til det nære. Hun har en evne til at få det bedste ud af snart sagt enhver situation,” lyder det fra Jesper Larsen, der ligeledes fortæller, at Lise Rønne kommer tilbage til et program i rivende udvikling:

”På ’Aftenshowet’ kommer Lise til at indgå i et team af i forvejen dygtige værter og en ekstrem dedikeret redaktion, der de seneste år stille og roligt har flyttet programmet i retning af mere aktualitet og flere indholdsmæssige kalorier – men stadig med overskud, god stemning og masser af overraskelser undervejs.”