Lørdag tændes et europæisk musikalsk lys

Årets europæiske Melodi Grand Prix er aflyst på grund af corona. Lørdag sender DR og over 40 tv-stationer et live-program, der hylder de deltagere, der skulle have optrådt, og byder på historiske højdepunkter.

Johnny Logan har vundet Eurovision Song Contest to gange som sanger og en gang som sangskriver. Han medvirker i lørdagens show. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

41 sange skulle i denne uge have dystet om at vinde årets Europæiske Melodi Grand Prix. Men på grund af corona er både semifinalerne og den store finale, der skulle være afviklet lørdag, aflyst.

Som en erstatning for dette, har den europæiske organisation for public service-stationer, EBU, der står bag Det Europæiske Melodi Grand Prix, stablet live-showet 'Eurovision: Europe Shine A Light' på benene. Det sendes lørdag den 16. maj klokken 21.00 på DR1 samt på over 40 andre tv-stationer verden over.

Showet bliver sendt fra Hilversum i Holland og byder på præsentationer af de 41 sange, der skulle have konkurreret mod hinanden i årets Europæiske Melodi Grand Prix - herunder Ben & Tan fra Danmark.

Ole Tøpholm er kommentator

De 41 sange vil blive præsenteret gennem et uddrag af sangene, ligesom solisterne optræder i en række små præsentationsvideoer. Der vil ikke i showet være afstemning mellem sangene, men på dr.dk her kan man stemme på sine favoritsange. Vinderen af denne afstemning bliver annonceret i løbet af liveshowet af Ole Tøpholm, der er kommentator gennem hele programmet.

Showet vil også bringe en række historiske højdepunkter til live. Blandt andet optræder den tidligere irske vinder Johnny Logan virtuelt sammen med en række fans fra hele Europa. Der vil også være korsang til 1979-vindersangen 'Hallelujah' og en række andre grand prix-koryfæer vil kigge forbi i det to timer lange show.

Programmet for showet vil løbende blive opdateret her

Facebook
Twitter