Louise Wolff bliver vært på nyt DR1-kulturflagskib

Det bliver med Louise Wolff som vært, når DR1 til næste år sender nyt ugentligt magasinprogram om kultur, litteratur og musik.

Louise Wolff vender tilbage til DR som vært på det nye kulturmagasin på DR1. (Foto: Lars E. Andreasen © dr)

Det nye, ugentlige kulturmagasin på DR1 får et velkendt ansigt som vært, når det fra starten af 2018 løber over skærmen i bedste sendetid. Louise Wolff vender nemlig tilbage som vært på DR1, hvor hun skal guide seerne igennem kulturens mangfoldighed, som den udfolder sig i hele landet.

Programmet, der er en del af styrkelsen af kulturstoffet på DRs kanaler, kommer til at præsentere en bred vifte af genrer og stofområder inden for kultur, litteratur og musik. Kulturmagasinets ambition er at være seernes indgang til kulturen, og Louise Wolff, der selv er ivrig bruger af kultur, ser frem til opgaven med at vise seerne nye vinkler på kulturlivet.

"Det er lidt af en drømmeopgave for mig at være med til at løfte Danmarks nye kulturmagasin. Jeg har lavet mentale piruetter, lige siden jeg vidste jobbet var mit. Kultur er på mange måder flødeskummet på vores daglige tilværelse, og jeg er utrolig nysgerrig på, hvad der sker rundt omkring i hele landet. Danskerne fortjener at få et kulturmagasin, som både tager kulturen alvorligt og forholder sig behørigt kritisk til den - og den opgave er jeg ovenud begejstret over at skulle kaste mig over,” siger Louise Wolff.

Kulturen tættere på danskerne

Kulturprogrammet kommer i selskab med de velkendte magasinformater på DR1 og sendes efter den sene TV-Avisen. Og hos DR er man glade for, at Louise Wolff vil gå på opdagelse i kulturen sammen med DR1’s seere.

”Vi kunne ikke ønske os en bedre vært end Louise Wolff til at stå i spidsen for vores nye program. Louise er både skarp og kompromisløs og hun er en rutineret vært, der mestrer mange forskellige genrer. Programmets opgave er blandt andet at gøre det smalle kultur bredt appellerende, og Louise er den helt rigtige til at få den opgave til at lykkes,” siger Christian Lindhardt, der er indholdschef hos DR Nyheder.

Programmet bliver en vigtig styrkelse af kulturformidlingen på DR1 og skal fortælle om kulturen, der hvor den optager danskerne.

”Rigtig mange danskere ser ikke sig selv som kulturbrugere. Men det er vi. Hver eneste dag. Både ude i byen og hjemme i stuerne. Vi glæder os til at se på alt det, der rør sig og giver livet lidt ekstra mening sammen med danskerne. Og nu også sammen med Louise Wolff,” siger Henriette Ladegaard-Pedersen, ledende redaktionschef hos DR Kultur.

Udover det nye ugentlige kulturmagasin på DR1 kommer der i 2018 en ny, stor tv-satsning om danske forfattere. Radiolytterne kan glæde sig til P4s nye podcast-serie om bøger, der tager afsæt i de stærke læseoplevelser, der samler danskerne.

Det første program af det nye kulturmagasin sendes på DR1 fra begyndelsen af 2018.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk