Lund Madsen-brødre får sønderjysk kulturpris

Peter og Anders Lund Madsen, der begge lige nu laver programmer for DR2, får Rødekro Kulturpris på 25.000 kroner, fordi de er gode til at formidle naturvidenskab.

Brødrene Anders og Peter Lund Madsen laver lige nu begge programmer for DR - nemlig 'De Sorte Spejdere' på P3 og 'Peter Lund Madsen på dannelsesrejse' på DR2. Her er de nu fra 'Aha' på DR1. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Brødrene Peter og Anders Lund Madsen, der lige nu begge laver programmer for DR, skal en tur forbi Rødekro Bibliotek og Røde Kro i det sønderjyske onsdag den 2. april.

Her har de nemlig udsigt til at få overrakt Rødekro Kulturpris på 25.000 kroner, ”fordi de er gode til at formidle naturvidenskab”, som det hedder.

Hjerneforskeren Peter Lund Madsen, 47, har lige nu gang i serien ’Peter Lund Madsen på dannelsesrejse’ på DR2, hvor de næste afsnit kan ses onsdag den 19. marts klokken 21.35 og 2. påskedag klokken 18.55. Derudover har han blandt meget andet også i 2006 holdt en række foredrag på P1, efter han modtog DRs foredragspris, Rosenkjærprisen.

Journalisten Anders Lund Madsen, 44, er derimod især kendt fra P3, hvor han - når det da ikke er påskeferie, på alle hverdage blæser op til latterorkan - sammen med makkeren Anders Breinholt - i ’De Sorte Spejdere’. Her medvirker broderen for øvrigt også jævnligt, og sammen har de også lave forestillingen ’Mr. Nice Guy’ på Bellevue Teatret nord for København.

I begrundelsen for at vælge brødrene noterer bestyrelsen bag kulturprisen blandt andet, ”at de på original vis forstår at formidle naturvidenskab på højt fagligt og underholdende niveau.”

Dristighed og humor

Videre hedder det, at ”de bidrager med skæve vinkler til betydningen af menneskets adfærd, og i alle medier fører de sig frem med dristighed, humor og psykologisk indsigt.”

Prisen bliver på Rødekro Bibliotek, og bagefter vil de to underholde ved et åbent arrangement på den lokale kro, Røde Kro. ’De sorte spejdere’ har tidligere sendt direkte radio fra Rødekro fra parrets venner, Ellen og Henry.

Også sidste år gik den sønderjyske kulturpris til en medarbejder, der er tilknyttet DR - nemlig tv-vært, musiker og cand. phil. i musikvidenskab, Sigurd Barrett.

FacebookTwitter