Lyttetest af DAB+ lydkvalitet

Da det politisk er besluttet at skifte til DAB+, har DR fået udført en lyttetest, der underbygger valget af kapacitet for DRs DAB+ kanaler.

Det er politisk besluttet, at alle DAB kanaler skal skifte fra lydformatet DAB til DAB+ pr. 1.oktober 2017. Dermed vil samtlige DR’s programmer og Radio24syv blive sendt fra et landsdækkende DAB+ net – imod de i dag to landsdækkende DAB net der anvendes hhv. helt og delvist til udsendelse af Public Service radio. Behovet for kapacitet for den enkelte radiokanal afhænger af det indhold, der spilles. Førhen fandtes der ikke et underbygget grundlag for valg af kapacitet til de enkelte typer af indhold i radiokanalerne. DR har derfor fået gennemført en lyttetest af et professionelt lydlaboratorium for at underbygge valget af kapacitet for DR’s radiokanaler og sikre en lydkvalitet på et acceptabelt niveau.

Lyttetesten tager udgangspunkt i forskellige lydbider med forskellige bitrater, som bliver aflyttet af et lytterpanel og tildelt point efter den subjektive kvalitet. Baseret på lytterpanelets pointtildeling er det muligt at sætte nogle minimumskrav til den nødvendige kapacitet alt efter, hvilket indhold den givne radiokanal primært sender. Der er således stor forskel på kapacitetskravet for en taleradio ift. klassisk radio.

Hent resultaterne af lyttetesten her

FacebookTwitter