Mads Steffensen hædret for at lave ”aldeles fremragende taleradio”

Radio- og tv-værten Mads Steffensen blev lørdag hædret af med KLF, Kirke & Mediers hæderslegat for ’Mads & Monopolet’ på P4.

Mads Steffensen fik 400.000 flere lyttere, da 'Mads & Monopolet' flyttede fra P3 til P4. (Foto: Henrik Lundahl Revshøi, KLF © Type 1)

Det var radioværten Mads Steffensens eget bryllup, der gav ham ideen til P4’s populære radioprogram ’Mads & Monopolet’. For konen ville have runde borde, mens han hellere selv ville have en hestesko-opstilling, og så stod parret i et af ”hverdagens dilemmaer”. I de seneste 13 år har ’Mads & Monopolet’ taget lytternes dilemmaer under behandling hver lørdag formiddag mellem klokken 9 og 12 på en måde, så debatterne er fortsat hjemme i køkkener og stuer, hvor ægtepar, nye og gamle kærester, venner, børn og forældre drøfter for og imod.

Med i gennemsnit 1.080.000 lyttere hver uge er ’Mads & Monopolet’ nu Danmarks mest hørte lyttede radioprogram, og lørdag blev der endnu mere at tale om. For da blev Mads Steffensen hædret med mediebrugerorganisationen KLF, Kirke & Mediers hæderslegat 2016 på 10.000 kroner. Prisen blev uddelt i forbindelse med KLF’s landsmøde i Strib Fritids- og Aktivitetscenter.

Bedste public service-stil

”Det er aldeles fremragende taleradio og inkluderende radio i bedste public service-stil,” sagde KLF, Kirke & Mediers landsformand Henning Bjerg Mikkelsen blandt andet, da han overrakte prisen. Og han fortsatte: ”Det er vores oplevelse, at mange føler sig hjulpet og vejledt, mens andre bruger ’Mads & Monopolet’ som et pejlemærke, når dilemmaer og udfordringer melder sig. Vi oplever også, hvordan Mads Steffensen med sin rolige, men dog præcise form, formår at være en dygtig ordstyrer på debatten, og han får i en god og ordentlig tone monopolet til at fremstå med deres forskelligheder,” sagde han.

Det var 53. gang, KLF, Kirke & Medier uddelte prisen, og Mads Steffensen siger, at han er stolt af at få prisen – og at han godt kan lide at tænke på, at mange fortsætter diskussionerne og kan relatere sig til det, der bliver sagt i studiet.

Noget særligt for mig

"Det her program er noget særligt for mig. Sådan har det altid været - hver eneste lørdag år efter år. Jeg glæder mig til at lave det hver gang, og jeg ved, at det er lidt skørt i en ellers flygtig medieverden, hvor programmer kommer og går. Og det er også derfor jeg vil sende en varm og ydmyg tak til alle dem, der ringer og skriver ind. Bliv for guds skyld ved med at knalde udenom, gå fra jeres kærester og have endeløse diskussioner om karriere versus fritid. Og tak til alle dem, der med nøjsomhed placerer en rund fødselsdag eller begravelse på dage, hvor der er Smukfest,” siger Mads Steffensen, der tilføjer: ”Jeg lover, at vi altid vil lytte og snakke om det. Jeg har et sublimt hold i ryggen, og det bedste panel, man kan ønske sig. Vi gør os umage hver eneste lørdag for at lave det bedste program, vi kan, og det her er et dejligt klap på skulderen,” siger han. Efter godt 12 år på P3 flyttede ’Mads & Monopolet’ på P4 tidligere i år, og det har været medvirkende årsag til, at udsendelsen nu har næsten 400.000 lyttere end sidste år – helt præcis er lyttertallet steget fra 685.000 sidste år til 1.080.000 i gennemsnit pr. udsendelse i 2016. Det svarer til, at næsten halvdelen – eller 49,3 procent af alle med radioen tændt lørdag mellem 9 og 12 – lytter med, når de almene moralske og etiske dilemmaer bliver drøftet. Mads Steffensen er ikke helt ubekendt med at få priser. Han har tidligere blandt andet fået en ’Zulu Award’ for årets bedste radioprogram, modtaget Ekstra Bladets ’Gyldne Mikrofon’ som årets radiovært 2009 samt Hadsten Højskoleprisen.

Facebook
Twitter