Magasinet ’Penge’ takkede af efter 21 år

Onsdag aften blev sidste udgave af magasinet ’Penge’ sendt, efter det har været sendt på DR1 siden 1996.

Det lidt vemodige farvel til ”Penge” blev onsdag eftermiddag markeret af redaktionen med bobler og en ”Penge”-kage. ”Vi slutter i hvert fald på toppen,” siger programmets vært Dorte Fals, der har præsenteret programmet gennem mere end 10 år. (Foto: Klaus Bundgaard)

Onsdag aften sendtes sidste udgave af 'Penge' - DR Nyheders længstlevende magasin. Et ugentligt program, der gennem mere end 20 år har fortalt de økonomiske nyheder. I de første år ud fra en overordnet finansiel og erhvervsmæssig vinkel – og senere fokuseret ind på privatøkonomien.

Der har – for blot at nævne de seneste udgaver – været stillet skarpt på vandpriser, huspriser, pensioner, investeringer og bankernes salgspolitik. Allersidste udgave, der blev sendt onsdag aften, handlede om al den værdifulde tid, der går til spilde på de danske landeveje, når vi sidder i kø for at nå frem til jobbet – eller hjem igen. Tid der også har en samfundsøkonomisk værdi.

Mogens Rubinstein blev 'Penge's første vært, da han i starten af 1996 returnerede til DR efter en orlov, hvor han havde boet i USA.

”Magasinet opstod samtidig med, at man ændrede TV-Avisens koncept og blandt andet begyndte at sende 'Søndagsmagasinet', og det havde dengang en klar erhvervsvinkel. Men da der i den periode også var en del store finansskandaler, fik det også indflydelse på indholdet. Blandt andet indgik Kurt Thorsen og hans forskellige projekter i flere programmer. Vi havde dog også mere privatøkonomiske emner oppe – for eksempel om hvordan man som pensionist ville kunne bosætte sig i Sydfrankrig eller Spanien.”

Da Mogens Rubinstein blev valgt som medarbejderrepræsentant i DRs bestyrelse, udviklede den arbejdsbyrde sig så meget, at det ikke kunne passes ind i forhold til magasinet. Derfor overtog Charlotte Lindholm værtsrollen i sommeren 2004, et job hun bestred frem til hun blev syg i februar 2007.

”Da blev jeg ringet op om mandagen i skolernes vinterferie, og spurgt om jeg kunne træde til som vært om onsdagen,” fortæller 'Penge's vært gennem de seneste 10½ år, Dorte Fals.

Dorte Fals skærer kagen for ved afskeden med Penge. (Foto: Anders Debel hansen)

”Da jeg kom til, var det hovedsageligt et studieprogram, men senere bevægede vi os mere ud, bortset fra en overgang, hvor TV-Avisen havde fået et nyt studie, og magasinerne ind igen. Men de seneste fem år har vi været ude. Og jeg har fået en mere og mere aktiv rolle – det har været rigtig sjovt,” siger hun.

Dorte Fals taler om, at det er et stort privilegium at få lov at være vært for sit eget program i så mange år:

”Vi har jo udviklet på det hele tiden og skruet lidt på de forskellige skruer. Desuden er redaktionen nærmest blevet en familie, og vi har allesammen haft store ambitioner for vores fælles 'barn'. Det har givet rigtig mange positive tilbagemeldinger - folk har følt, at de blev klogere. Der er jo ikke noget federe end at blive stoppet på gaden af folk der siger: "Hvor er det bare godt, det program I laver."

Facebook
Twitter