Manden bag ’Jazz i Trekanten’ får P8 Prisen 2019 - Årets Ildsjæl

Sekretariatschefen for og initiativtageren til ’Jazz i Trekanten’, Karsten Bech, blev årets modtager af P8 Jazz-prisen 2019 .

Karsten Bech får årets P8 Jazz-pris for sit arbejde med ’Jazz i Trekanten’. Foto: PR-foto.

De seneste fem år har Karsten Bech arbejdet vedholdende og utrætteligt for at give jazzen et større og bredere publikum i Trekantområdet. Det har givet folk i for eksempel Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle en masse oplevelser, og mandag aften fik Karsten Bach sig også selv en på opleveren for sit aftryk på jazzens landkort.

Fra scenen ved Danish Music Awards Jazz på Bremen i København og direkte på P8 Jazz og TV 2 Lorry blev initiativtageren til og sekretariatschef for festivalen ’Jazz i Trekanten’ kåret som modtageren af P8 Prisen 2019 - Årets Ildsjæl.

Det var 7. gang, prisen blev uddelt, og den gives hvert år til en ildsjæl, der har bidraget til at styrke jazzen lokalt eller på landsplan. En ildsjæl, som fortjener at blive hædret med applaus, skulderklap og ekstra opmærksomhed fra det danske jazzmiljø.

En betydelig faktor

Det er lytterne på P8 Jazz, der har foreslået Karsten Bech til kanalens pris, og en enig P8-redaktion bakkede op, hvorved han sikrede sig P8 Jazz-prisen foran årets to øvrige nominerede. Det var de unge frivillige på JazzHouse i Kolding og Maria Dybbroe, som er bookingansvarlig i den aarhusianske koncertforening Sun Ship og organisator i det internationale kollektiv for improvisationsmusik, The Community.

- På bare fem år er det lykkedes at bringe Trekantområdet på jazzens landkort, og ’Jazz i Trekanten’ er blevet en betydelig faktor for både musikere, miljøet og publikum. Og det stopper ikke her. Jazzmiljøet i Trekantområdet bliver ved med at knopskyde, og nye blomster dukker frem i alverdens farver – takket være et menneske, der hele tiden får flere ideer og i øvrigt aldrig stopper med at opsøge og lede efter nye musikere, der gør sig gældende både internationalt og herhjemme. Du er ikke til at komme udenom – en kulturdynamo uden lige, lød det i motiveringen fra P8 Jazz.

Det var P8 Jazz-værterne Naya Buric og Jonas Visti, der uddelte prisen, som - udover æren – består af en unik tegning – tegnet til lejligheden - af kunstneren John Kørner.

Sidste år gik P8 Jazz-prisen til sekretariatslederen for Aarhus Jazz Festival, Ilse Vestergaard, og i 2017 gik den til Tove Enevoldsen, der har arrangeret jazzkoncerter gennem 50 år og er spillestedsleder i foreningen Paradise Jazz i København.