Manden bag markant DR-kendingsmelodi død

Komponisten Steen Holkenov, der stod bag kendingsmelodien til Huset på Christianshavn, er død, 75 år gammel.

’Huset på Christianshavn’ kan stadig ses på DR K, der viser næste afsnit og spiller kendingsmelodien lørdag klokken 18.45. (Foto: Foto: Nordisk Film)

Manden bag én af DRs mest markante kendingsmelodier gennem tiden – melodien til tv-serien Huset på Christianshavn – Steen Holkenov er død, 75 år gammel.

Kendingsmelodien fra 1970, der stadig kan høres flittigt på DR K, når kanalen viser Huset på Christianshavn, blev pianisten og komponistens mest kendte tema, men Steen Holkenov skrev ligeledes en stribe revymelodier, herunder også viser til DRs satireprogrammer Hov-Hov.

Efter sin studentereksamen læste Steen Holkenov til ingeniør, og det var blandt andet for at finansiere studieudgifterne, at han kom i gang med at spille på en lille restaurant nær Rådhuspladsen i København. Det varede dog ikke længe, før han fik forskellige opgaver i TV-Byen i Søborg og Radiohuset på Frederiksberg, hvor han blandt andet blev fast pianist i Radioens Big Band, der i dag hedder DR Big Bandet.

Gik op i sproget

Gennem årene var Steen Holkenov en flittig akkompagnatør for en række danske solister, og han havde også en stribe opgaver som musiker, arrangør og kapelmester i forbindelse med film- og pladeindspilninger.

De seneste år var Steen Holkenov også aktiv i debatten om korrekt brug af det danske sprog. Lige til sin død var han administrator for Facebook-gruppen Dansk Sprogværn, hvor han så sent som i weekenden underholdt og kommenterede.

Det er muligt at få et genhør med Steen Holkenovs klassiske Huset på Christianshavn-tema, når DR K viser to afsnit på lørdag den 2. august fra klokken 18.45.

Facebook
Twitter